Tornado hoppning Fredag

Igår hoppade jag Tornado en bana för att jag inte gjort det än och tanken är att vi ska tävla på torsdag så jag ville ha en känsla innan dess! Känns väldigt skönt nu för jag vet precis vad han behöver och kan och inte, han behöver definitivt en stor dos med kondition, haha!
Här är iaf en kort film snutt från slutet där han fick några fina språng!

Tornado igår

Berättar mer med film snart!


Never giv'n upTräning 29 Mars 2012

Träningen igår var bra, precis sådant som C behöver i form av hinder där han måste vara kvick (låg dessutom bommar emellan=perfekt) han fick lov att hjälpa till och vara kvick själv, vilket inte är hans starka sidan! Sedan tränade vi även min annridning till hindren för att C ska vara med och vaken, finns mycket att jobba på med men det kändes ändå hyffsat okej! 

Här kommer en lite film snutt från slutet av träningen

Chivas har fått en tur

Har varit i stallet och släppt ut och ridit C, skrittade 1 timmer pluss att vi gjorde korta- långa steg jobb på flygfältet 30 min.
Mening var att han inte skulle flänga iväg i ökningarna utan bara länga på stegen/sprången och det gick väldigt bra i traven där han längde stegen så jag tappade hakan, vi flöt fram haha. Måste verkligen be någon ta kort på honom! ;) I galoppen och andra sidan kortade han sig väldigt bra så jag är nöjd.

Håller på att ladda upp en film från träningen igår, så håll utkik ;)

När jag ändå var på det spåret...

Tänkte jag att jag skulle slänga in lite bilder från den första tävlingen med Chivas, Juni 2011! 
(hade bara haft honom 1 vecka här som sagt)

Bygga upp en häst - en vågskål

Det slog mig idag vilken vågskål det verkligen är att bygga upp en häst. Vare sig den är ung och ska utbildas eller är äldre och sättas igång.
Beridare och unghäst utbildare måste sitta på en enorm känsla vad gäller när det ska rinna över eller inte, hur länge eller hur mycket du kan kräva just idag för att passet inte ska flippa ur. För kräver du bara lite, lite för mycket så är det lätt att det blir pannkaka av hela ridpasset som innan kanske känts super bra.

Jag tänkte på det väldigt tydligt idag när Tornado var så lugn och fin och jobbade på, ofta vill man såklart kräva mera då och tänja på gränserna och det var precis vad jag kände att jag ville, men jag utmanade inte jätte mycket utan bara lite, lite grann eftersom jag var ganska skraj för att vågskålen rinner över och att det då blir det så himla tråkigt när man har haft en så pass bra känsla innan. 
Visst man ska utmana och tänja på gränserna till en lagom mängd, annars kommer man såklart ingen vart, men som sagt att veta när man är påväg att gå för långt är nog en känsla som tar ett tag att bygga upp! 

Vad säger ni?
du kan aldrig köpa kunnskap

Springtur och Tornado fixad

Har varit i stallet, släppt ut, red T och sprang sedan hem, gick riktigt bra idag faktiskt. Med Tornado också för den delen, han var vädigt lugn och var väldigt avslappnad, han kändes som en helt annan häst faktiskt! Gjorde mycket sidvärtes och det funkade väldigt bra på honom.

Kände verkligen idag vilken stor skillnad det blivit på honom på bara några veckor, nu kan jag länga och korta galoppen nästan som jag vill även om jag inte kan kräva kort galopp längre sträckor.
Förut kunde jag bara sätta honom i kort galopp några få galopp språng precis i början för att sedan länga och då gick det inte att ta fatt på honom igen så det är faktiskt en stor skillnad!
image description
nu ska jag duscha och äta för att sedan åka iväg till orsa på träning med Chivas!

Dagens ridpass

Tornado fick faktiskt vila idag trots att han vilade i söndags, han har gått hårt 2 dagar i rad och sitter förhoppningsvis (hehe) på träningsvärk!
Chivas gick ett kort pass på grusvägen med skritt och trav och med honom ska jag imorgon på träning, det var ett tag sen vi tränade och närmare 2 veckor sen vi hoppade! Dock har han väldigt dåligt med energi nu som sagt så vi får se!

Nytt i garderoben från Vertigo


Just nu


B-vitamin

Köpte b-vitamin till Chivas igår då han har vart väldigt slö ett tag nu och är jätte matt i pälsen, det har ju varit en väldigt drastisk tempratur skillnad så jag tror att det kan bero på det! 
Men nu ska det tydligen bli kallare igen och då undrar jag om det är någon som vet om man ska vänta med B-vitaminen tills temeraturen går upp eller om man ska börja redan nu?

Från då till nu - på mindre än ett år

Första gången jag tävlade Chivas
Till nu, sist vi tävlade
btw så dör jag vad fult det är när håret åkt ut sådär, aja baja :|
big difference, huh? ;)

Ridning tisdag

Igår longerade jag T eftersom han jobbar så mycket bättre så just nu och kan slappna av på ett helt annat sätt. Chivas red jag först fram lite ute men gick sedan in på banan och galopperade och där var han super fin i en låg och avslappnad form!

Det är så skönt när man kommer till sånna dagar när man inte anstränger sig så mycket och ändå känns allt vädigt bra.
Bilden är från våran första tävling, när jag ägt honom en hel vecka ;)

ett måste från Kingslands sommar kollektion

Jag har letat efter en snygg kortärmad skjorta att ha under kavajen och då den är ganska mycket skuren fram skulle jag önska att det var något snyggt i halsen, precis som denhär! Har dock inte hittat den någon stans ännu utan bara kikat på Kingslands hemsida!
Här hittar ni den (finns i andra färger också)

Sadel tips

Hittade en video på hippson med lite tips om hur hästen reagerar när sadeln inte ligger bra, jag tycker den var värld att kolla på!


happens all the time


Music: ON World: OFF

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att blogga när jag inte har några fina och intressanta bilder och det är därför det har varit lite halv dassigt här dom senaste dagarna. Har faktiskt inte setat på hästarna varken lördag eller söndag!

I lördags longerade jag båda eftersom jag hade ont i både benhinnor och lår och igår vilade T och C gick en prommis i solen.

Idag red jag Chivas på banan, han är väldigt slö just nu och vill inte gärna gå frammåt när jag skänklar men vi jobbade mycket förvänd galopp och han kämpade på relativt bra ändå.

Tornado var på hoppträning och skötte sig helt okej, jag förstår seriöst inte hur han kan springa så fort och ändå hinna få upp benen - knäpp skallen. Men när det blev lite högre så fick han lov att skärpa till sig och hoppade mycket bättre!
image description
image description

true story


Utan dina andetag <3


Dagens ridning

Har precis varit ute och gått med Sanna i 1 och en halv timmer, väldigt skönt och behövligt.

Idag började med att skritta fram Chivas en 15 för att sedan gå in på banan och börja jogga, han blir så himla tråkig och loj där så jag får säga åt honom i vartannat steg ungefär så efter ett tag började jag galoppera istället, jobbade i förvänd galopp och en med en övning som jag läste om - 
galoppera innanför spåret så att hästen får balansera upp och inte gå mot en kant och sedan byta galopp och gå i förvänd några galoppsprång för att sedan byta tillbaka! Han var väldigt stel i ena sidan och ville inte alls böja sig i den så jag tänkte att förvänd skulle göra susen men det släppte inte igenom helt! Får fortsätta att böja imorgon!
Skrittade av honom en lång runda efteråt.

Tornado
red jag som sagt markarbete på till en början och jobbade på att han inte skulle rusa emellan och efter
hindrena, men sedan gick jag över till att höja upp lite för jag kände att jag behövde få några språng i mig och checka lite hur het han blir då osv, men det kändes inte jätte bra.

Imorgon ska Chivas iaf gå lite lugnare i alla gångarter och böja igenom hela kroppen och stretcha ut kroppen! Tornado får vi se hur mycket jag känner att han orkar.
image descriptionimage description
Två hagbilder på Chivas idag. Ser ni alla ärr han har i pannan? räknade idag ut att det var 9 fina bett Fidde tagit på honom, stackarn :(

Nu har dom kommit!

Mums ;) så himla snygga! Knäpper bättre bilder till imorgon


Glad jag blir!

Tack för förslagen på Schabrak!!! Såg precis dom nya schabraken från Scapa och kände bara - det här måste jag ha  ;) vag säger ni, skulle det passa oss?
bilden är lånad från internationalshowjumping.se

Idag rullade vi oss / tornado och palermo


En liten fundering

Ni vet, jag har ju brunt på alla utrustning jag har och därför skulle jag vilja ha ett schabrak som sticker ut lite, alltså inte någon tråkig färg, men som ändå matchar Lixom, om ni fattar? Har ni några förslag? Funderar på klarblått men hittar inget snyggt, vill absolut inte att det ska vara bäbis blå! 

Gammal bild från Laholm (här har jag dock inte bruna kavajen) men ni ser det här ------>

Påväg till stallet

Ska försöka dra mig till stallet nu, jag har dock inte bestämt mig om jag ska cykla eller gå. Eftersom jag hatar att cykla och det tar hundra år att gå. 

Aja, idag ska jag i alla fall börja med att rida Chivas ett pass på banan (troligtvis) han gick ju mycket galopp igår, men jag tror ändå jag ska jobba med en låg form i en kort galopp.
Jag tror att Tornado också ska får gå där, lite markarbete. Ska förmodligen rida Palermo också men med honom får vi se vad det blir!
image description
nackdelen med en tidig vår måste vara att man måste börja cykla tidigare ;)

Någon som har missat...

Mina nya stövlar?
behöver jag säga att jag är nöjd? ;)

Dagens ridpass

Sitter just nu och lyssnar på min hund som konstant skällt och gnält i minst 20 minuter nu för att jag satt fast henne i koppel på gården, haha.
Jag red i morse, massor utav galopp (min app räknade ut att det nästan vart 6 km) inte i sträck dock! Chivas vart väldigt trött! Tornado vilar idag så jag vart klar redan vid 11. Så nu sitter jag och väntar på Sanna och att vi ska ut och springa - som blir dagen 4 träningspass!
sanna en vårdag 2011 efter ett pass på gymmet!

Min prins 130 Falun del 3


Ett stort tack!

Till Patricia som har gjort en hel makeover på bloggen idag, hon la ner väldigt många timmar och jag vart väldigt nöjd så jag är väldigt väldigt tacksam!


Del 2 Falun

ha överseende vad gäller kvalitén, det var inomhus tävlingar!

godnatt!


Dagen

Chivas vilade idag, ångrar det lite halv men nu är det som det är, det iskalla stormvindar så det var inte frestande.

Red iaf Tornado och Palermo och Palermo var först ut och skötte sig super bra, otroligt för att vara honom var han possitiv och glad hela tiden, verkligen kul! 
Tornado var a mess i början alltså, han kollade på allt som blåste och var totalt ofokuserad med gick över till att jobba riktigt bra, duktig polle!
sprang hem från stallet i den iskalla mottvinden också!

Bilder från falun, del 1. 120


Chivas provade nya pannbandet idag!

fler bilder kommer

Redo för tävling!


Precis klickat hem några snygga rid tröjor!

Alltid lika kul!

Wiho imorgon ska den användas!!!


Dagen

Visade hästar i morse och sedan skottade jag ut chivas 30 min och sedan lite långering!

Chivas idag när jag gick med honom


En pömsig chivas idag ;)


Träning med Tornado

Var iväg och tränade med Tornado idag och han skötte sig super bra! Det ska bli så himla kul när han kommer igång ordentligt och se vart vi kan komma, för jag tror verkligen på honom. Han orkar inte samla sig så många varv just nu men är som sagt väldigt fin det lilla han orkar, kul!
Tornado idag!
image description
botfd2

Tornado igår efter en skogstur

image description

Idag är det hopp träning med Tornado som gäller!


Fick en fråga...

Linnea om Tornado idag:
Hej! 
varför bloggar inte Sanna här längre? 
Skulle vara snällt om du svarade i ett inlägg, inget måste förstås. 
Ha de bra!

Jag har inget jätte bra svar på denna fråga men Sanna hade och har väldigt mycket i skolan och hade inte tid och lust att blogga varje dag och då kände jag att det inte var jätte kul att driva en blogg med någon som inte bloggar så mycket, ganska fånigt kanske men men!
Hon är ju självklart välkommen tillbaka om hon känner för det, så om ni tjatar på henne så kanske! ;)

Onsdag vecka 11

När jag kom till stallet började jag med att göra klart all mockning, skönast att ha det gjort!
Sedan tog jag ut Tornado för en tur i skogen där han bara fick röra på sig, jobbade mest på att få honom i lite fokus. Sedan red jag ut en sväng med Linnea på Chivas, alla vägar var värdelösa, i skogen var det superblött och på flygfältet släppte det bara och hästarna var vilda!

Sist med inte minst (eller jo yngst) var Palermo som fick gå på banan i solnedgången, skrittade och travade endast och jobbade bara med flyttningar och lydnad. Han är ganska vrång så att försöka få honom att sammarbeta är ett måste!

Imorgon är det iaf hoppträning som gäller, wihoo!
botd1f

Grattis till världens bästa pappa på födelsedagen!!!

Du är bäst och tack för att du finns


you're freaking awesome and I fuckin' miss you


Dagens ridpass

Det har varit en full dag idag men lite stress emellanåt men ridpassen tog jag såklart tid på mig. 

Tornado red jag på banan med Pernilla och han var lite stel och virrig efter helgen då han visades båda dagarna. Han gick lite lösgörande arbete innan jag tog några små språng på 20 cm för att bara känna av honom sen fick han en rejäl skritt tur för att gå igång alla muskler.

Chivas skrittade jag fram rejält innan och kollade gas broms, flyttning - böjning och förlängda steg. Efter det travade jag fram ett bra tag och försökte få honom lång och låg och framme för skänkeln men det hade han inte någon lust med, på varje blöt liten fläck kastade han upp huvdet och körde upp hovarna i himlen ungefär. EFter många om och men släppte jag det och började galoppera och då vände det totalt, han var lös i kroppen och galopperade i en låg form i samlad galopp, väldigt nöjd med honom! 
Avslutade med att hoppa några få för att känna honom när han var så igenom och gud sånna fina språng! 

en gammal bil och en gammal telefon, haha

Söndag

Igår var det så hårt att det inte gick att trava någon stans förutom på snön så det blev en väldigt kort tur då både jag och Chivas var helt ur fokus, sådana dagar är jobbiga! Vid 12 åkte vi och kollade på en C-ponny och när vi kom hem däckade jag i soffan i princip, haha.
Idag ska Tornado skrittas och om banan har tinat upp lite (det är knappt någon is kvar) så ska Chivas arbeta där med lösgörningen.
i somrid chivas på ett saknat ställe

En sådan där dag

Idag är en sån där dag när jag känner mig väldigt ambitiös, nästan lite för ambitös faktiskt, det gick så långt att vi började skyffla is på banan ;) Dagen började i alla fall med utsläpp för att sedan fixa stallet, efter det åkte vi hem på lunch för att sedan åka upp på klubben för att hjälpa mina "små syrror" med ridningen och på det bjöd dom på tidig middag, välbehövlig! Sedan friserade vi Palermo och Tornado och skillnaden blev drastisk! Med dom åkte vi upp på klubben för att visa för en tjej som var intresserad. Jag visade dom och var väldigt nöjd över båda 2! Nu kollar jag på mello och hejjar på alla utom flinck och ranelid!

Tornado idag

style="text-align:center">


Fredag kväll

Sitter just nu och kollar på the voice, sen ni hörde ifrån mig sist har jag hunnit rida 2 hästar, den ena fick så på grusvägen med lite flyttning, böjning och tempoväxlingar och den andra var alltså på dressyrträning!

Jag sammanfattar min andra dressyrträning någonsin (första med Chivas) bra! I början var han väldigt spänd och sprang och kollade på allt möjligt och inte minst hoppa till varje gång ridlekis ungarnas FÖRÄLDRAR skrek... 
Dom gick tillslut ut så då kunde han äntligen slappna av och blev väldigt fin! Tränade små och stora steg och flyttning på volt och han blev väldigt avslappad och lös. Han var flaschig och rörde sig fint enligt Göran, så det var kul!

Imorgon ska jag rida iaf 2 stycken och sedan upp på klubben för att hjälpa Amanda och Engla! På söndag blir det hoppning och även en lite tur för att kolla på en fin C-ponny, så fullspäckad helg! ;)

Dressyr träning

Chockerande överskrift va? Det är faktiskt sant, jag ska träna för Göran klockan kvart i 6 idag, min typ 2 dressyrträning någonsin! Men det ska faktiskt bli rätt så kul men jag ska inte säga allt för mycket innan, haha jag berättar mer efter istället!

Men just nu sitter jag och försöker få tag på min kära vän Linnea som verkar ha ljudet av på telefonen så det är lite smått omöjligt, ska nämligen försöka komma till stallet så fort som möjligt så jag hinner rida en häst innan, annars blir det så himla sen! Det händer lite grejer i helgen också, men det kommer också upp sen, så håll utkik ;)

Blåst och kallt

Det har varit väldigt kallt och blåsigt i två dagar nu och Chivas har varit totalt uppe i det blå! Har också hunnit med att anmäla till årets andra tävling som blir i Falun nästa helg, spännande!

Ska också passa på att tacka Pernilla i detta lilla inlägg för att hon fixade ungefär halva mitt liv, haha!
image description

Tråkigt med minusgrader!

Så himla tråkigt att det blev minusgrader igen idag, padocken har börjat smälta nu när det varit så fint i några dagar så vi hade hoppats på vår nu!! Vi önske drömde lite om att det skulle gå att hoppa i padocken redan om en vecka men vi får väl se.. Där det smält var det nämligen väldigt bra underlag!
Så här såg det ut i lördags


Trött på att sitta hemma!!!

Som jag tror alla vet så har jag hoppat av skolan för att börja igen på ett bättre program i höst, så det ända jag gör för tillfället är att vara i stallet på eftermiddagarna. Jag har försökt komma in på skolan och läsa några kurser men från och med i år får man inte set längre. Och det tar verkligen död på mig, det är så fruktansvärt tråkigt, mitt liv suger för tillfället! Och när jag tänker på att det inte ens har gått halva tiden så vill jag nästan dö, det är hemskt! Sen är jag alldeles för feg för att vara folk till besvär igenom att fråga om det finns något jag kan göra åt någon eller liknande så jag kommer verkligen ingen stans, det känns som att se in i en svart jävla tunnel...
Så jag vill verkligen varna alla får att hoppa av ett program i 1an för att vänta till nästa höst, det är verkligen inte så skönt som man tror att det är!!!


Ute och rider i solen

På väg mot flygfältet för lite galopp!


I somehow find, you and I collide


Träning idag

Var i Orsa på träning idag och det gick överlag väldigt bra och vi la upp tempot ett extra snäpp så det inte skulle se så "fint och gulligt" ut, haha. Vi ska försöka få mig att skilja på träning och tävling så att vi testar och trixar på träning och är ordentliga på tävling.
image description

Inköp GHS

image description
Dehär är dem saker jag köpte som jag ska använda på tävling, förutom strumporna då.
Veredus teknik-bakskydd och boots, treadstone träns, pioneer stövlar, animo kavaj och swarovski pannband!

Sen köpte jag lite andra grejer också, såsom stigläder, graman, tyglar, 3 täcken, grimma och en hel del mindre saker!

RSS 2.0