Lotta är på g

Lotta är påväg ner och det är dags att dra igång ridningen för idag, Tronado och Palermo ska hoppas samt Chivas ska trimmas så jag får in känslan ordentligt!

Ikväll ska jag och Sanna gå upp på klubben för att få lite stämmning och senare ikväll kommer min kompis Sofia aka. Norrland som ska tävla, kul!

Lite smakprov!


Torsdag

Idag drog jag till stallet vid 11 för att Chivas skulle skos sedan drog jag igång med ridningen, först utan var även idag Palermo som gick på banan idag igen med fokus på att han skulle va igenom i sidorna, vara på yttertygeln och även svara för skänkeln. Sidan var väldigt svår att få igenom så kommer att fortsätta att lägga fokus på det!
Tornado gick en vända i skogen för att springa ur sig lite träningvärk tillsammans med Carro och lilla Vickan som förövrigt åker imorgon, lite hjärt skärande.
Chivas skrittade jag 50 min varav 10 min klättring, i regnet, så lagom torra var vi när vi kom tillbaka!
Måste försöka få in filmen från provridningen på Chivas, hade inte det varit lite kul att se? ;)

catching up, onsdag

Har haft mycket nu dom senaste dagarna och därför inte hunnit uppdaterad här, men jag drar en kort sammanfattning av onsdagen här vilket började med cykling till stallet klockan 8, Palermo var först ut och skötte sig väldigt bra, jobbade mest med att få hon avslapppnad och på yttertygeln. 
Tornado gick också på bana och tänkte mycket på hur han gick i formen och att han att arbetade rätt och det fick jag till bra då han var helt slut efteråt. Gjorde också mycket länga och korta galoppsprången.
Chivas gick en vända i skogen och sprang ur sig lite träningsvärk.

Sedan åkte jag till Våmhus för att rida med Patricia! Linus var väldigt väldigt fin men tråkigt nog började det spö regna när vi var alldra längst bort och blev piss blöta, det slutade inte förren 50 min senare när vi kommit in i stallet, haha.
linus får stå för bilden!

Ute på fågeljakt


Håll utkik

mamma var med och klickade bilder idag på chivas!

Chivas igår

Red som sagt för Lotta igår, hon började att sitta upp och känna på honom och sedan red jag, red helt annorlunda mot vad jag brukar men det blev en jädrans skillnad, nu var det han som fick jobba ordentligt och jag som kunde glass, annars brukar det vara tvärt om, haha. Han är så flaschig i sigsjälv så han glider mest runt och man är nöjd med honom så, men nu blir det ändring på det, får hoppas att det ger resultat!

Så himla synd att jag glömde ta med kameran, måste verkligen fixa lite bilder snart.
denna bild passar ju bra, eftersom det nu endast är 5 dagar kvar till GWR 2012! första året jag inte kommer delta, men såklart vara där och kika hela helgen!!

Tornado klar

Har ridit Tornado nu, började med lite upp höjda trav bommar, trav hoppade lite och sen gick jag in på en linje med syfte på att han inte skulle springa iväg före, emellan och efter. Såklart hade vi delade meningar om vad som var rätt och fel men tillslut låg han kvar och jag kunde rida på färre galoppsprång utan att han drog iväg, kul!
image description

Hur ligger vi till?

Ligger i soffan just nu och måste orka dra mig till stallet, så himla tråkigt väder idag! Jag får hålla motivationen uppe igenom att Tornado ska hoppas, det är alltid kul! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men det löser sig. 

sist när vi hoppade stuts någon dag efter det snöat, blä! haha
image description

I Lördags skrittade jag Chivas en halv timme och Tornado vilade. Igår klättrade Chivas 10-15 min innan han gick en sväng i skogen med lite korta- länga. Sedan var jag med Linnea på tävling och när vi kom hem (halv 8 typ) red jag Tornado och Palermo i padocken, Tornado jobbade jag lite på klockan och Palermo gick lösgörande!

Be us against the world

Ibland får man vara lite bölig i inlägg faktiskt och idag måste jag bara vara det nu och tala om för alla mina fina vänner som bor i Halmstad/bodde i Halmstad hur mycket ni har betytt för mig och hur mycket jag tycker om er. 
Väldigt ofta önskar jag att jag hade full följt detta år för att ta vara på tiden med dom underdara kompisar jag har där nere, ni var så himla bra, varenda en av er. Ni förstod mig och accepterade mig, på ett sätt som ingen annan någonsin gjort. Jag vill aldrig glömma dom fina månader av mitt liv som jag fick spendera med er. 


Känslan när man sätter på en låt och bara blir glad

så känner jag för dom här

min fina vän


Fredag

Tornado Klättrade och galopperade idag så svetten sprutade om honom.
Chivas Skrittade 30 min, klättrade 10 och gick sedan klockan på banan, ena varvet gick bra och han var fint på yttertygeln men när vi vände tills hans stela sida gick det inte alls, han vill inte svänga överhuvud taget så det finns inte mycket att göra utom att rida på rakt spår och vänta på massören!
stackarn var inte ett dugg sugen idag, haha

Ögongodis


Träning

Har också hunnit med en 4 km lång powerwalk och ett pass på gymmet med Sanna idag!
image description

Dagen

Skrittade Tornado idag och Chivas skrittade jag 50 min + 30 min skritt och trav jobb, med lilla Vickan och Carro!
Jobbade lite blandat såsom byten, förvänd galopp och lite samlat och frammåt!
image description
Ja Carro är lite lång, men dom håller på att köpa ny ponny ;)

alla dessa dagens ridpass inlägg

Är väldigt tråkiga? 

Tornado hoppade iaf studs och skötte sig och sedan kom min kära faster och hade träning för mig och Chivas, det gick bra och jag fick många saker att tänka på och ta med mig!
Dessutom tog hon med ett par skor och prestige (!!!) skydd till mig, så himla snäll hon är!
världens finaste Chivas som också längtar till sommaren, han står och gräver i hagen för att få fram gräs

Någon som fjäskar?


Eller är lite sugen?


Snön ligger kvar

Tyvärr ligger snön kvar idag också, så jag tog med Chivas på en lång power walk på assfalten i 1 timme och 15 min innan vi klättrade i 20 min och avslutade med 25 min skritt till. Så 2 timmar var vi ute och skrittade och klättrade totalt, så ett givande pass tror jag det blev ändå!

Tornado klättrade 10 min och sedan jobbade vi övergångar och tempo växlingar på banan och han skötte sig bättre än någonsin, väldigt kul!
åhh vad jag längtar till sommaren

Chivas igår

Lite bilder på hans kropp för att kunna se skillnaden. Förstår ni att jag menar att han behöver lite rumpa?

Dagens snö

Eftersom Chivas inte har några sulor så blev det bara skritt jobb för honom idag tyvärr, ändå såg han ut såhär i fötterna efter!

Tornado galopp jobbade i snö stormen, snacka om att jag var dygnsur efteråt!

Går in i en träningsperiod!

Nu är det 3 veckor tills nästa tävling för hästarnas del och därför tänkte jag passa på att köra stenhård konnditions träning i 2 veckor från och med imorgon, Chivas ska sätta kondition för att orka dom stora utbanorna, långa korta galoppsprång som ingen ting, orka galoppera långa sträckor och bygga en stor rumpa. 
Tornado ska byggas upp i hela kroppen men muskler, sätta kondition osv! 

Jag vet såklart att detta inte bara tar 2 veckor men som sagt blir det stenhård träning för att komma en bit påväg! 


Tävling Tornado

Var med Tornado i Älvdalen igår och tävlade, hoppade 90 och 100 och det gick bra! 
Red fram väldigt länge eftersom han var så spänd sist och jag ville verkligen inte uppleva den okontakbarheten igen, haha! I 90 var han felfri och i 100 hade vi ett ynka ner i omhoppningen! 
Det tråkiga är att han hoppar väldigt mycket bättre när jag håller ihop honom och han får hoppa lite på spänst, men han orkar inte hålla sig så kort länge och emellan åt måste jag verkligen släppa honom, men det blir bättre och bättre! 

Bilder från helgen

image descriptionimage descriptionimage description

Träning för Linda Heed

Har varit och tränat för Linda i Rättvik idag, vilket gick jätte bra, Chivas skötte sig super så vi fick en del berömm, väldigt kul! Tränar imorgon igen 9.00, hoppas på att vi hoppar lite mer bana då, eftersom det verkligen är det jag behöver hjälp med!
Denna snygging klär mig imorgon ;)

Film från 120 i Bollnäs

Blev ingen film från 110 men här är iaf från 120!

2 och 6!

Tävlingen gick superbra igår, var dubbel nolla i båda klasserna och vart 2 placerad i 110 och 6 placerad i 120!

Fler bilder kommer


Fullt upp!

Har verkligen haft fullt upp den senaste veckan, med massor av ridning! 
I fredags var jag och Tornado på våran första tävling vilket gick bra i andra klassen där han slappnat av lite mera!
Idag har vi hämtat hö och imorgon ska Chivas tävlas, kul! 


RSS 2.0