Eskadron

Har ni sett dom nya skydden från Eskadron? Sist vi var på Abiouse i borlänge såg jag dom första gången och dom är superhäftiga tycker jag! Det är ett spänne som finns på ex. slalompjäxor. Super smart eftersom man då kan spänna dom i massa olika lägen och dom borde hålla sig där. På tex Veredus skydden finns det bara 3 olika lägen! Jag tycker att dom är snygga också, det är ju ett pluss.
Framskydden kostar runt 900 och bak 650 kronor.

"Ett vidareutvecklat "Flexisoft" skydd med helt ny knäppning, suverän passform och med maximal luftgenomströmning för att hålla hästens ben torra. Finns som senskydd fram, teknikskydd bak samt kotskydd som håller måttet för unghästtävling." skriver filippas ridsport.


Ge mig tips!

Mina swarovski pannband börjar bli lite smutsiga, alltså kristallerna blänker inte lika mycket längre! Har ni några bra tips på hur jag gör rent dom?

Otto Schumacher


Dagens ridpass

Det är stekhett väder idag! Kul när jag har fullt upp och inte hinner sola något, det lockade lite att rida i shorts. Jag och Eucalyptus tog ett skrittpass runt byn idag ca 40 minuter, han jobbade på bra och jag red bra! Efteråt fick han gå och äta lite gräs.



Dagens planer

Tidsinställt inlägg

06.00 Äta frukost
06.30 Släppa ut hästarna
09.00 Tid hos friösren, klippa och färga
11.00 Äta lunch
12.00 Rida och fixa stallet
15.00 Äta mellanmål
16.30 Åka till Falun med Jonas
18.00 Föreläsning med Team Falu RS
20.00 Äta middag i Falun någonstans
22.00 Förhoppningsvis sova


Mina föräldrar ska bila ner till Beligen i våran sportbil idag, avundsjuk! Själv får jag slava här hemma, det blir fullt upp idag med tidig morgon. Höjdpunkten på dagen är föreläsning i Falun, Jonas är snäll och skjutsar mig. Temat på föreläsningen är Mental träning för tävlingsryttare. Super spännande!


Dagens fråga

Själv är jag väldigt kluven i dethär fallet. När jag är på ponnytävlingar tycker jag att det är hur underbart som helst och att det är verkligen är det som är bäst och roligast. När jag sedan kommer till en storhästtävling gillar jag pulsen även där och tänker att det kommer bli ur häftigt att börja rida storhäst. Det bästa känslan på en storhäst tävling är nog när en junior segrar över dem äldre rutinerade ;)
Jaja nu vill jag veta vad ni tycker!

Dagens träning

Det har varit lite lugnt med träning för oss den senaste veckan men nu är vi igång igen! Vi började uppvärmingen med att cykla till gymmet ca 3 km och sedan cyklade vi 3,5 km på gymmet. Sedan körde vi maskiner och gick igenom alla muskler ungefär 1 timme. Stretchade av och sen cyklade vi hem!




Spanien 6 juni

Jag och min kusin Elin ska åka till Spanien om en vecka, hur kul? Vi ska bo i lägenheten i Palma. Hennes pappa kommer jobba så vi får klara oss själva men det går säkert bra! Det ska bli så himla roligt att umgås med Elin och ligga i en solstol hela dagarna. Mamma tar hand om Eucalyptus men han får välförtjänt vila i 10 dagar!

Jag betalar förresten resan helt själv, lite vuxenpoäng va? Jag hade sparat ihop pengar så att jag hade till ett par Königs ridstövlar men nu gick dom till resan istället, är jag dum eller? Haha!

Jag och mamma på Cypern förra året.



Måndag morgon

Har spenderat hela morgonen och förmiddagen i stallet. Gick upp kl7, käkade frukost och sen cyklade jag till stallet. Först släppte jag ut hästarna och mockade, sen började jag städa. Och när jag börjar städa så kan jag inte sluta, så jag städade nog på i 3 timmar. Det är så skönt när det är snyggt och prydligt! När jag var klar med allt tog jag och Eu en mysig promenad på 40 minuter runt byn, sen fick han äta lite gräs i 15 minuter. Tycker han förtjänade att ta det lite lugnt idag eftersom han var så duktig igår!

Nu ska jag äta mat, förutom frukost tidigt imorse så har jag bara småätit nötter så jag är lite hungrig. Senare så ska jag och Inez på gymmet, härligt!

Jag har fixat en ny korg till mina fin-lindor, blev jätte bra! 


Bilder från idag

Jag och Eucalyptus






Bästa gänget



Tävling i Leksand

Nu har jag kommit hem efter en lång tävlingsdag och har även varit på middag hos mormor och morfar. Jag började dagen som vanligt med havregrynsgröt och sen fixade jag mig, åkte till stallet strax efter 9 och fixade iordning allt där. Halv 12 hämtade vi upp Inez som tog sovmorgon idag och sen åkte vi till Leksand. När vi var framme så kollade vi på några ekipage och sedan lastade vi ur Eucaluptus.

I LB:1 så gick det helt okej men han var lite spänd och stark. Men vi gjorde inga större missar så vi fick 64,14%, precis utanför placering.

I LA:1 så var både jag och Eu mer fokuserade och jag tycker att vi gjorde bra ifrån oss! Vi gjorde heller inte där några större missar. Han var mer avslappnad och jätte lugn i galoppen. Det är första gången som jag är riktigt nöjd! Vi fick 65,26% och en andra placering! :D




Fit for fight

Nu är jag klar här hemma och ska till stallet nu. Jag har ätit frukost och fixat mig på två timmar.

Håll tummarna idag!



Dagens fråga

                                                   

Själv så betalar mina föräldrar alla mina träningar, tävlingar och allt. Dom lägger ner ganska mycket pengar på mina och min brors träningar. Jag och mamma pratade om det och hon sa något smart: Jag betalar hellre träningar och tävlingar än cigaretter och alkohol.


Hemma!

Nu har jag kommit hem från Polen efter en super veckan! Vi har haft 25 grader minst varje dag till och med över 30 grader ett par dagar med stekande sol! Kändes skönt att komma hem och se att Sanna är back on track på bloggen ;) Förresten har jag hittat min nya tävlingskavaj i Polen, superskön, satt perfekt och sticker ut!
vad tycks? ;)

Taggad!

Imorgon ska jag tävla, jag startar första klassen 14.00 så det blir inte så tidig morgon! Förhoppningsvis följer Inez med! Jag är super taggad och det ska bli jätte roligt!

Ikväll ska jag ladda upp med fin middag i Fryksås eftersom min farfar fyller 85 år. Hoppas ni också får en bra lördagskväll!

Dagens ridpass

Shit vad dryg eucalyptus var idag! Jag började med att skritta fram honom 15 minuter runt byn och sedan joggade jag igång honom innan jag började jobba honom på ängen. Jag red mycket lösgörande övniningar och övergångar. Han var lite stark/pigg och han ville inte komma igenom i högersidan, men det beror ju lite på mig också. Jag galopperade mycket då jag är stark i sitsten där och då får jag igenom honom bäst. Mot slutet så gick det väldigt bra!

Min hjärna gick på högvarv hela tiden idag, jag fick lov att tänka på min sits och hjälper hela tiden. Det är verkligen drygt att vara 100% koncentrerad i ungefär 1 timme!



Tävlingsuppsättning

Jag fick en önskan för ett tag sedan att jag skulle visa hur mitt hår ser ut på tävling. Jag har en flätad knut med kristallsnurror i, super enkelt! Jag brukar även ha en flätad knut när jag tränar.  
Om någon undrar hur man gör så kan jag skriva ett inlägg om det senare!



Dagens ridpass

Idag åkte jag och mamma till ridhuset med Eucalyptus. Jag började med att skritta fram 10 minuter och sedan jobba igång honom lång och låg. Sen skrittjobbade jag honom ett tag. Jag var ganska sne idag så det påverkade min ridning jätte mycket. Jag fick hela tiden tänka på min sits och att luta mig överdrivet åt höger för att bli rak. Mot slutet gick han väldigt fint och jag red bra.

Eucalyptus innan jag skulle rida idag.



Min tränings "mat". Lite nötter innan träningen för att hålla mig koncentrerad, efteråt äter jag en banan och oboy.


 

Otto Schumacher Accessoires

Jag älskar OS, allt är i min stil! Jag har ett jätte fint pannband från OS och jag skulle även vela ha ett rundsytt träns, men det är svin dyrt. Men jag tycker faktiskt att smyckena är finast! Det finns så himla många att välja på och det finns världens alla färger på swarovski kristallerna.

Det här är mina favoriter:






Kvällspromenad

Det blev ingen ridning idag men jag och mamma tog en långpromenad med Eu och Silver.

Världens bästa!


Träningsmorgon

Godmorgon! Jag vaknade tidigt idag, käkade lite gröt, sen har jag tränat! Först tog jag med hunden ut på en springtur 40 minuter, sen gjorde jag lite övningar här hemma och stretchade sedan av. Nu ska jag vila en stund och äta lunch, sen ska jag till stallet och rida.




Roeckl

Mina blåa Roeckl handskar börjar bli vädligt slitna, fast det har dom varit ett tag. Det är nog mitt tredje par nu och ändå har jag dom bara när jag tränar. Jag tycker dom slits jätte fort och dom är ju inte precis billiga. Men dom är ju snygga och populära, så man köper dom ändå ;)

Vad tycker ni om dom?




Onsdag

Igår tränade jag för Annica och det gick bra! På kvällen fixade vi med ridbanan och jag kom inte hem förrens halv 11. Idag blev det ett ganska lugnt ridpass, skrittjobbade honom lite och sen travade jag honom lång och låg på travbanan, han kändes toppen!

Eucalyptus efter ridpasset idag.


Såhär ser ridbanan ut just nu inifrån stallet. SWEEET!



Godmorgon

Eller god förmiddag. Jag tog en sovmorgon idag eftersom jag inte skulle släppa ut hästarna och har precis ätit frukost. Idag händer inte mycket, ska rida och sen förhoppningsvis träffa en kompis. Igår skrittade jag ut på Eucalyptus en timme, han var lugn och fin. Efteråt så hjälpte jag till med att plocka ner en del av hagen eftersom det kommer några gubbar idag och börjar på ridbanan! Lycklig Sanna!! :D

Justja, har glömt att säga att jag, Inez, Patricia, mamma och Patricias mamma åkte till Borlänge förra onsdagen. Vi var först på Aubiose där köpte jag en fleecetröja, skydd, regntäcke och en kavajgarderob. Sen åkte vi på möte/föreläsning med Utvecklingsteamet. Det var Marina Sjöberg som föreläste igen, och det var bra. Vi gick igenom det här året lite och sen skulle vi få jackorna och dom var ganska så snygga. Vi stod sist i kön, så när jag och Patricia skulle få våra jackor så fanns det bara två stora storlekar kvar. Så det var någon som hade bytt och tagit en mindre storlek. Så vi hoppas på att få några nya någon dag. Sen var schabraken försenade förresten.

Några mobilbilder från igår.





Tävling i Malung

Idag gick jag upp halv 5, käkade frukost och fixade mitt hår, kl 6 åkte jag till stallet. Fixade eucalyptus och packade allt i transporten på två timmar sen åkte vi mot Malung.

Det var en mycket bra tävlingsdag idag!! I första klassen som var en LB:1 så fick jag en riktigt bra framridning, på banan så kändes han också väldigt fin! I början på programmet var han lite spänd och tjaffsade emot en gång men resten av banan gick han i princip klockrent. Jag tycker även att jag red bra och var helt fokuserad! Första gången jag är riktigt nöjd med en ritt. Vi fick 67,59% och VANN!

I LA:1 så gick det också ganska bra, men inte lika klockrent som klassen innan. Vi fick några missar men det blev iallafall 61,32% och en tredje plats. Det var dock bara två placerade så jag kom precis utanför placering med 1 poängs skillnad från tvåan.

Vi hade tyvär ingen kamera med oss idag, så det får bli en bild från Insjön.
Om någon har bilder från idag så säg till.



känns lite som att gå in i väggen

Idag drar jag till Polen och blir borta till fredag nästa vecka. Åker med alla 9or från våran skola, okej inte alla men många. I hästväg har det inte hänt ett skit och det känns lite som att ha gått in i väggen när det gäller hästletandet. Jag har totalt provat 15 hästar nu och jag orkar lixom inte hoppas mera eftersom allt bara verkar gå åt helvete. 
Ska bli skönt att komma bort nu så kanske jag får ny motivation sen. 
Om jag inte minns helt fel är Sanna på tävling idag, hon har varit lite upptagen med nya spännade grejer denhär veckan som tydligen har prioriterats före bloggen ;)
Hade så bra här hemma allihopa!

Tävling i Säter

Jag har inte haft lust att blogga något alls senaste dagarna, men måste ju iallafall berätta hur det gick på tävlingen i söndags! Inez kunde tyvär inte följa och pappa var borta så det var bara jag och mamma som åkte men det gick bra ändå.

I LB:1 gick det helt okej, jag fick 64,13% och det blev en andra placering! I LA:1 så red jag jätte dåligt och eu var spänd och ostadig, är inte alls nöjd! Fick bara 59,73%. Men det var väldigt låga procent i alla klasser, det var inte en enda som fick över 70% på hela dagen.




Resultat

Kan säga att det gick bra för Sanna i Lb, fast de var lite högra konkurrans denhär tävlingen, just nu rider hon LAn, så jag väntar spänt på resultat!!!

Tävlingsmorgon

Godmorgon! Jag sitter och äter frukost just nu, ska snart fixa mitt hår och sedan åka till stallet och fixa allt! Jag startar LB:1 och en regional LA:1 idag i Säter! Inez ska också följa med men vi hämtar upp henne på vägen nånstans! Håll tummarna för mig idag! :)


Lördag

Hoppas ni haft en bra lördag, jag har haft en jätte bra dag idag iallafall! Jag har varit med Sean hela dagen, vi har ätit lunch på stan och sen har vi varit ute och gått 7 km med min hund. På eftermiddagen åkte vi till stallet, jag jobbade eucalyptus på ängen 30 minuter, han gick bra! Putsade och packade inför morgondagens tävling också, jag är taggad!




Fredag den 13de

Förlåt, jag vet att jag inte har skrivit någonting på hela veckan, men denhär veckan har varit jätte dålig, har haft fredag den 13de hela veckan! Har ont ungefär överallt :)

Det började på måndagen med att jag gick hem från skolan för att min panna var stekhet och jag trodde den skulle börja koka, haha. Men det var inte så farligt så jag piggnade till. 
tisdagen skulle vi åka och kolla på en häst som vi var jätte intresserade av för andra gången, men när vi har kommit halvvägs ringer dom och säger att den är såld, även fast vi ringt 2 timmar tidigare och frågat om dom kom ihåg att vi skulle komma då. Till saken hör att dom hade sagt också att dom inte hade någon mer köpare på den. Uch säger jag bara, det är hästfolk de! Men vi har väl våra misstankar...
I onsdags ramlade jag när jag skulle fälla en kompis i skolan som ritade på mig och fick han över mig också och landade på axeln, den är blå och svullen nu, sen är det som en knöl som jag inte vet vad den kommer ifrån alls, haha.
Igår (fredag ;) var vi och kollade på en häst igen, den var fin och bra men kanske lite för stor för mig, vet inte! Men medans jag skritt "pustade" innan jag skulle hoppa några större språng så var det en som gick ur ridhuset vi var i och han kastade sig åt sidan och jag var inte beredd så jag åkte på sidan, sen kastade han sig igen och då flög jag av slog i ryggen, så jag tappade andan och slog i bakhuvudet. Sen hoppade jag upp igen och då råkade jag ha ett finger lite konstigt när han sträckte ut halsen så det kom i kläm av tygeln, så fingret är faktiskt ganska fucked upp nu också, men som sagt var de Fredagen den 13de så de är sånt man får ta! ;)
och juste, jag glömde skriva att min hjälm gick sönder

Gårdagens träning

Jag tränade i Falun igår och jag kom hem väldigt sent så jag orkade inte skriva då.

Det var ett väldigt oväder igår, det regnade och åskade, så vi var lite osäkra på om vi skulle åka till Annica men det gjorde vi iallafall. När vi kom till Falun så var det ganska fint väder, men när vi hade lastat ur och börjat rida på Annicas ridbana så började det åska. Så vi fick följa efter Annica till ett ridhus, vet inte riktigt vart det låg men det var ett privat och super fint! Annica red en liten stund först och sen fick jag rida. Det gick jätte bra, Eucalyptus kändes helt amazing och jag fick en riktig wow-känsla, det var verkligen kul att rida! Vi jobbade mest med att få honom ordentligt på bakbenen! Vi åkte därifrån vid halv 9, och jag låg inte hemma i sängen förrens kl 11! Trött cheey ;)

Mobilbild från ridhuset igår, Annica som rider.


Onsdag

Godmorgon alla! Vi var lite sega med uppdateringen igår men det hände inte så speciellt mycket. Jag och Inez var på gymmet ungefär 1 timme och sen åkte jag och red eucalyptus. Idag händer det lite roligare saker, jag ska snart ta ut hästarna, sen ska jag gå en långpromenad och ikväll så åker jag till Falun och tränar för Annica! :D Jag hoppas förresten att jag får mina ridskor idag, längtar ihjäl mig efter dom! Det ska bli skönt att slippa gå i Converse i stallet.




Aubiose

Det blev tyvär ändrade planer igår... Så vi åkte till Aubiose istället, fast vi hade tyvär inga pengar med oss! Inez provade ett par Veredus chaps och dom var jätte snygga! Jag hittade en Pikeur tröja jag vill köpa nästa gång, och såg även en skit snygg skjorta!

Veredus chaps


Tävlingsskjorta från Equiline



Tisdag

VILKEN HÄRLIG DAG! Det är över 20 grader och sol.

Jag åkte upp till stallet vid 10 idag, red ut på Eucalyptus ungefär 1 timme. Först skrittade jag ut runt byn 30 minuter, det var så skönt att bara sitta där i sadeln och sola ;) Sen travade jag på ängen 15 min och till sist skrittade jag av honom 15 min. Han var väldigt fin idag, dock lite stark!

Nu är jag hemma, har hunnit äta lite lunch i solstolen och ska snart sola lite till. Vid 3 ska jag möta upp Inez, sen ska vi åka till Heby. Inez ska provrida hästen som dom bestämt sig för en gång till, kul!




Dagens ridpass

Idag har jag legat på gården och solat, skönt! Runt halv 3 åkte jag till stallet, först mockade jag och fixade, sen red jag ut på eucalyptus ca 45 minuter. Skrittjobbade honom mest och sen hittade jag en bra sandbacke där vi klättrade upp och ner några gånger. Det var lite drygt tyckte eu!
 


Beställt

Nu äntligen har jag beställt ett par riktiga ridskor. Det blev ett par svarta Ariat Heritage från Ryttarstugan! Har ju behövt ett par skor länge och nu när det gick så bra i helgen så tycker jag att jag förtjänar dom.

Så snygga, jag får hem dom förhoppningsvis denna vecka!


Skönt med sovmorgon

Ja, det var himla skönt med sovmorgon idag efter två långa tävlingsdagar! Äter frukost nu och ska snart lägga mig ute i solen. Senare idag så har jag bara planerat ridning och träning!

Perfekt läsning i solstolen ;)


Tävlingsdag

Jag förklarar allt imorgon, jag är helt slut nu och det svider i mina ögon till tusen! Slänger upp några bilder nu sålänge eftersom bilder säger mer än tusen ord.
frisyren

Söndag

Jag sov hos Inez inatt och vi gick upp ungefär vid 7. Käkade gröt till frukost och sen hjälpte jag henne med håret. Hon blev lite inspererad av min dressyrknut igår så hon fick en likadan, fast utan diamanter såklart ;)

Det gick tyvär inte så bra för Inez idag, hon får berätta mer själv om det! När Inez hade tävlat klart och dom andra skulle åka hem så stannade jag och Inez kvar för att kolla på lagklassen (div1). Så vi satt vid banan i solen hela LB och Lagklassen, härligt! Det var mycket fina ponnyer och duktiga ryttare med. När det var slut åkte vi med Patricia och vi var inte hemma förrens halv 8, det blev en heldag idag med!




Tack Inez!

Ett stort TACK till Inez och även min mamma som hjälpte mig på tävlingen idag! Roligt sällskap och bra hjälp. Jag tror Inez tyckte det var lite segt med dressyr men hon hade med sig en ljudbok som hon lyssnade på när det blev för långtråkigt, haha ;)

Hästskötaren Inez och Eucalyptus.




Tävling i Insjön

Jag och Inez gick upp halv 8 idag, vi fixade mitt hår tillsammans vilket tog ungefär 30 minuter. Sedan åt vi gröt till frukost som vanligt. Halv 9 åkte vi till stallet och fixade iordning Eucalyptus, Inez hjälpte mig faktiskt att knoppa honom! Sen åkte vi till tävlingsplatsen och vi kom dit vid halv 12 ungefär, jag startade första klassen kl 1.

I LB:1 så fick vi en bra uppvärming, red fram honom i ridhuset där jag var ensam så jag kunde koncentrera mig. Sedan började jag jobba honom lite mer när jag kom ut på framridningen. Eftersom det var första dressyrtävlingen ute för oss så var han lite spänd inne på banan, både för staketet och blixt från kamera. I början var han jätte spänd och drog upp huvudet en gång men sen gick det bra resten av banan. Men jag var dock negativ till det som hände i början och trodde att vi skulle få väldigt låga poäng. Så jag fick världens chock när jag fick höra reslutatet, 73,45% och en första placering!

I LA:1 (regional) så gick det sådär, är inte helt nöjd men det var ju bara våran andra LA:1 tillsammans. Han var ganska spänd i denna klassen också och så var han skit stark! Vi kom iallafall på en 5e plats på 64,74%, dock två platser utanför placering!











Jasmine

var inne och sökte på equipe nyss och hittade mig och min älskling på kort, från Gustav Wasa ryttarspel förra året när vi vann en klass ganska överlägset med 3 sekunder snabbare än tvåan. Lägger in filmen här också, bara för att leva på gamla meriter.

jag saknar dig, min stjärna

 


Ny transport!

Idag kom det inrullande en ny transport på gården, pappa hade fixat klart allting och köpt den utan att jag visste om det, gissa om jag vart glad? haha. En splitterny ljus och fräsch med sadel kammare och lucka som man kan öppna antingen som ramp eller som dörr "step up". Alltså den vi var och kollade på i söndags! Pappa måste tydligen ha gillat den väldigt mycket!

Nu har vi precis varit ute och gått en sväng och är hemma hos Sanna, nu ska vi snart gå och lägga oss, jag sover här idag och sen följer jag med som moraliskt stöd imorgon! ;)

Bild på min nya älskling ;)


Packat och klart

Jag putsade och packade allt efter jag red idag, skönt att få det gjort så tidigt! Har även packat fram lite kläder till mig själv. Ska åka och handla maten senare.

Mina tävlingskläder.


Tävlingsskåpet.



Dagens ridpass

Är det bara jag som blir seg när det är såhär trist väder? Tror inte det va? ;)

Jag red iallafall 1 timme på EU idag. Började med att skritta fram honom 15 minuter och sedan jobbade jag honom på ängen. Började med att skrittjobba honom 10 minuter med mycket halter, volter och serpentiner. Sedan travjobbade jag honom 20 minuter, även där mycket volter och serpentiner. Han var super fin men ibland lite tjaffsig då jag krävde ganska mycket av honom, men han gav sig ganska lätt som tur var! Efteråt skrittade jag av honom 20 min.




Svarten träning :)

Svarten tränade en sväng idag och det gick bra, han hoppade runt och blev trött på slutet men han hoppar runt ändå den lilla skrutten :) 
Hoppade allt möjlig som studs, galoppbommar och 5 1/2a. Nu laddar vi inför tävling på Söndag, utan sporrar! ;)
Jag i bilen till träningen ;)

Svarten efter träningen :)

Träning i Orsa

Träningen gick bra idag, vi har gjort stora framsteg på bara någon vecka känns det som! Annica red en liten stund på honom först och sen fick jag sitta upp. Idag tränade vi vidare på att få honom mer på bakbenen och lite kortare, och att få mig att rida mer med sätet.

Eucalyptus och jag efter träningen.




Förbereder mig för träning

Hallå! Jag har tagit det lugnt nu på morgonen, har precis duschat och nu ska jag äta lunch. Idag ska jag träna för Annica i Orsa kl 15.45, kul! Hon ska sitta på honom en stund innan och sen så ska vi trimma till tävlingen på lördag. Jag måste komma ihåg att ta med mig lite nötter och russin idag så jag orkar koncentrera mig hela ridpasset. Och såklart en banan efter ridpasset.

Detta ska jag ha på mig idag:



Snygg outfit



Schabrak: Eskadron
Lindor: Eskadron
Pikétröja: Joules
Ridstövlar: Königs Favorit
Armband: Dimacci


Dagens ridpass

Idag åkte jag till stallet kl 8 för att hästarna skulle få nya skor. Efter det så red jag ut på EU, han gick fint och även jag red väldigt bra tycker jag. Skrittade först fram på våran framskrittningsrunda på 15 minuter, jag tror eu kan den vägen utantill snart.. Sedan red jag på ängen, började med att skrittjobba honom och han jobbade på väldigt bra. Sedan joggade jag honom i 20 minuter och red mycket lösgörande! Skrittade av 10 minuter efteråt. Duktig ponny!

En mobilbild på EU i hagen idag.



Snygga armband från Dimacci






Armband från Dimacci, modellen "Alba", 629:-

Jag tycker att dessa armband är jätte snygga, det finns 9 olika färger och man kan även välja mellan silver och guld. Det finns även andra fina modeller från Dimacci, bla läder, flätade och med strass. Väldigt lyxiga armband! Alla armbanden hittar ni hos SEG Company.

Har så lite att berätta

Jag har ingenting att berätta och därför håller jag mig ifrån att skriva halvdanna inlägg! Vi har väl bestämt oss nu men måste kolla upp det sista och sen fixa besiktning och sånt där! Men ingen nämnd ingen hämnd? Så jag försöker att inte hoppas på för mycket. Nu ska jag äntligen få sjunka ner och sova efter att ha varit lite små dålig i två dagar. Hoppas på ett gympass imorgon!
Vi hör fortfarande ihop och det kommer vi alltid göra min saknade stjärna. Ingen kan ta ifrån oss Jasminez.

Dagens ridpass

Idag var det snö när jag vaknade och noll grader, jag var super pepp på att cykla till stallet, eller inte. Släppte ut alla hästarna och sen städade jag igenom stallet.

Skrittade ut i över en timme idag, försökte mest att tänka på min egen sits, hälar och armbågar.
Idag hade jag även musik på när jag red och sjöng med, skönt att det inte finns så mycket folk i Selbäck, haha! När jag hade kommit en ganska lång bit på vägen så stannade en gubbe vid mig och sa: Det är två älgar längre fram men det är vell lugnt? Jag bara nej tack, jag vänder! Så då fick jag gå tillbaka den långa vägen jag kom ifrån och sjunga ännu högre så att jag kunde skrämma bort alla älgar.

Bild från gårdagens träning hemma hos Annica.


LÄS DETTA, VIKTIGT!

"Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11. 
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella...n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han "betett sig så jävla dumt" mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett "skumt" beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar. 
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen. 
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi "ska skita i vad hon gjort av Bobby". Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett. 
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss - juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom. 

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där. 

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet. 

Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330"

Bilder från dagens träning










Träning i Falun

Idag åkte vi som sagt och tränade för min tränare i Falun på hennes ridbana. Det var super kallt och haglade ibland, så jag red inte precis i pikétröja, det var på med flera lager kläder. Men man får tänka positivt, det är bra att träna i alla väder ;)

Annica satt upp på honom först och red igenom honom lite. Sen red jag och han känns alltid så fin efter Annica har ridit honom. Idag tränade vi mycket på att få honom på bakbenen, min sits och hur jag inverkar på honom, även att få honom lite mer liksidig. Det gick iallafall toppen idag och jag är jätte nöjd! Längtar till nästa träning som är på torsdag!

Mamma tog massa bilder idag, kommer upp fler senare. 



Adelinde Cornelissen

Ett stort grattis till Adelinde som vann världscup finalen! Hon rider så otroligt fint tycker jag och Parzival är ju SKIT SNYGG! Precis en sån häst vill jag ha när jag går över till storthäst sen, men kanske några hundra tusen billigare. Adelinde är en stor förbild för många, självklart även för mig! Jag hoppas att jag någon dag rider lika bra som henne. 

Adelinde Cornelissen och Parzival



Leksand

Åkte en sväng till Leksand idag med mina föräldrar och Sanna. Vi var och kollade på transport, eftersom vi nu kommer att behöva en ny, hittade en som verkade bra.
Bogi med sadelkammare och högt i tak :)

Slut på veckan

Har kollat på filmerna två gånger till nu och vi har nästan bestämt oss vem det blir av olika skäl. Men eftersom ingenting är klart över huvud taget tänker jag inte uttala mig innan någonting är klart, det blir bara fel då! 

Idag har jag hängt med Sanna hela dagen, vi har kollat på finalerna och sedan vart i Leksand (berättar mer om det sen).
Det var 3 tjejer i topp i Dressyren och 3 killar i topp i hoppningen. Är de så att tjejerna är stiligare och killarna är med vågade? ;) Malin Baryard slutade på en 11 plats totalt som bästa Svensk, hon fick ett nerslag i båda omgångarna idag, synd! Men ändå jättebra att hon kom så högt upp i självaste världscupen och Tornesch som har gjort stora framsteg det senaste året!

RSS 2.0