Godnatt!

Nu sitter jag här och taggar för morgon dagen, ser ut att bli en toppen helg faktisk. 
Jag ska sova nu eftersom vi åker så pass tidigt imorgon!
Det blir Sanna som håller igån bloggen till mesta dels, fredag och lördag. 
Sen ville jag bara avsluta med att jag tycker ni ska hålla tummarna och önska Sanna all lycka till på lördag! Jag kommer vara jätte nervös för våran kära dressyr-tönts skull!

Gymmet 31 mars

Idag var det hårdträning för mig och Inez eftersom vi körde ganska lugnt igår. Vi värmde upp med en promenad till gymmet på ca 20 minuter, sen värmde vi även på cykeln 10 minuter. Vilade lite och sedan körde vi styrka och även lite balans i 1 timme. Sen värmde vi ner, Inez gick/sprang på promenadbandet i 30 minuter, jag gick på promenadbandet 10 minuter och sedan cyklade jag 15 minuter. Till sist så stretchade vi av 15 minuter. Vi gick även hem från gymmet 30 minuter.

Min absoluta favorit, man tränar i princip hela ryggen vilket är bra i ridningen!


Inez visar en bra övning på pilatesbollen.


Jag och Inez passar på att knäppa lite kort på oss medans vi stretchar av.


Mitt mellanmål. Det är viktigt att få i sig något så fort som möjligt när man tränat klart. Jag har alltid med mig äpple eller banan när jag tränar, även på dressyrträningar.



Provridning!

Nu har vi precis varit och tränat ett väldigt långt och hårt pass, men mer om de senare, för dehär inlägget hade jag tänkt ängna åt att berätta hur jag ska spendera min helg!
Vi åker tidigt imorgon bitti, runt sju närmare bestämt. Vi ska till Uppsala och Enköping för att kolla på hästar. Ska bli hur roligt och spännande som helst! Det är mest min pappa och faster som har tagit hand om allt så jag har inte så stor koll på vad exakt det blir. 
Efter det ska vi vidare till Stockholm för att kolla på Innebandy, Mora i slutspel. Kommer sedan hem på lördag, eftermiddag.
Såhär känner jag mig!

Dagens ridpass

Idag tyckte annica att jag skulle skritta honom, så jag skrittade runt hela M och N Selbäck, det tog ungefär en timme. Han var SUPER FIN och jätte lugn, tränade mycket ökad skritt och det funkade toppen. Jag är jätte nöjd med honom idag!

Innan jag red så klippte jag benen på honom. Testade även att knoppa eftersom det var så länge sedan jag gjorde det. Tycker dom blev helt ok, ni får gärna berätta hur ni knoppar så att jag kan få lite bra tips!



Frukost

Inez nämnde lite igår hur viktig frukosten är. Frukost är mitt favoritmål på hela dagen och jag är den sista människan i världen som skulle hoppa över frukosten. Eftersom jag brukar vara i stallet hela förmiddagarna så får jag lov att äta en matig frukost som håller i sig länge. Tänkte visa er lite vad jag äter varje dag till frukost.

Jag äter havregryns gröt, det är väldigt mättande! Till det har jag lättmjölk och frysta bär, hallon och blåbär. Mörkt bröd med ganska mycket smör, jag brukar oftast bara äta ett bröd. Man ska hellre ta lite extra smör än en till smörgås! Som pålägg har jag ost, gurka och paprika. Jag brukar även dricka ett stort glas vatten då jag får vätskebrist väldigt lätt.





Ingen sovmorgon här inte

Idag ska jag ta ut hästarna, så klockan stod på 7 idag. Har hunnit tvätta ansiktet och vakna till lite, ska äta frukost sen drar jag. Om inte Pernilla hör av sig så cyklar jag till stallet, så skönt att man äntligen kan cykla överallt!

Eucalyptus igår när jag kvällsfodrade, hungrig efter träningspasset.



Dressyrträning

Det gick super bra att träna idag, fick en bra känsla inför helgen då jag ska tävla. Jag travade fram honom och sedan red Annica igenom honom lite. Man blir så himla inspererad när man ser henne rida eucalyptus, det är väldigt bra att ha en tränare som kan rida ens häst då och då. Sen var det min tur att sitta upp och då tränade vi på lite programdelar. På slutet red jag även igenom hela programmet, kändes väldigt bra och Annica tyckte det såg bra ut. Han blev dock lite stark ibland så jag får absolut inte länga/öka för mycket och han bröt även av till trav en gång i galoppen men det rättade jag till väldigt fort. Travade sedan av honom i en lång och låg form.

Mamma filmade när jag red igenom programmet, det var dock lite dåligt filmat och mycket hästar ivägen men bättre än ingenting!




Dagens träningstips till ryttare!

Att sitta i 90 grader är en väldigt bra övning för ryttare, det går snabbt och du behöver bara ha en vägg. 
Du ska försöka sitta så länge som möjligt, men du kan börja runt 2-3 minuter. Känns det drygt tar du kortare, är de lätt tar du mer. Benen börjar skaka lätt, så du får inte låta dig luras av de och så får du kämpa, det blir lättare och lättare för varje gång! Sen ska armarna hänga på sidorna.
Du tränar framför allt låren, som du har stor nytta av i riningen. Jag märke det väldigt väl att de ger resultat!!!
Såhär ska det se ut:
luta huvudet lite mer tillbaka bara och undvik att se ut som en zoombi som jag ;)

Gymmet 30 mars!

Vi har ju alltså var på gymmet idag! Andra gången denna vecka, sen åker vi dit imorgon också!
Försov mig imorse så jag hann inte äta fruktost. Det är faktiskt oförsvarligt att skippa frukoste, vilket jag aldrig gör eftersom jag brukar bli jätte dålig när jag inte ätit! Jag har lätt för att få blodtrycks fall (när det svartnar framför ögonen och man blir helt snurrig och yr) och får det ännu lättare när jag inte ätit. Någon gång har jag svimmat när jag fått lågt blodtryck och ibland ramlar jag ihop eller står och skakar!
Frukosten är verkligen super viktig och jag trodde att jag skulle svimma innan jag fick lunch idag.
Nu några bilder från gymmet!
mellanmål!

Sanna passar på att skriva i träningsdagboken på uppvärmningen! ;)




Förbereder mig inför träning

Jag har precis varit på gymmet och tränat med Inez. Nu ska jag få i mig lite mat och byta om till ridkläder för ikväll ska jag träna för min tränare Annica Norén. Jag ska även förbereda mig mentalt som jag alltid brukar göra innan träningar, dvs komma in i min bubbla och tänka på hur jag ska rida. Ungefär samma som på tävling! Då blir jag väldigt taggad på att göra bra ifrån mig!

Idag är träningen i Östnor eftersom det är ojämn torsdag, på jämna onsdagar tränar jag i Orsa.
Såhär såg EU ut sist vi var till ridhuset i Östnor (här ser ni även mitt stall lite)



Hälsa och träning

Den här bloggen kommer inte bara handla om hästar, utan även om hälsa och träning! Det är viktigt att vara vältränad för att orka rida ordentligt men det är förvånansvärt många ryttare som inte tränar alls utanför ridningen. Jag och Inez kommer tipsa om all möjlig träning som är bra för ryttare och ni får även följa våran egen träning. Första träningsinlägget kommer att komma upp imorgon!

Det viktigaste av allt när man tränar är att vara snygg, det gör det hela lite roligare och man blir mer motiverad. Dessa träningskläder köpte jag idag, allt kommer från SOC/Stadium.





Mountain Horse, Hjälp!

Jag har länge letat efter dom blåa JW ridbyxorna med röd skoning och den stora autografen, men dom finns inte i Sverige och jag gillar inte att beställa från utlandet! 
Men när jag deppade över detta hittade jag ett par andra som jag skulle kunna tänkta mig, från Mountain Horse nämlingen dessa: 

Så nu, är det någon som vet vart dessa LJUSBLÅ finns? Hittar endast dom mörka och det har jag redan tillräckligt med!

Eftermiddag

Tänkte bara säga hej och att jag inte har så mycket i hästväg att berätta än så länge.
På fredag kanske de blir så ni får stå ut till dess!
Fick ett sms av Sanna nyss att hon spenderat en del på Abiouse nyss så nu väntar vi på uppdatering och bilder förhoppningsvis ikväll, eller imorgon!

btw Anna: ska fundera på saken ;)

Dagens ridpass

Idag var det uteritt som stod på schemat för eucalyptus. Det har snöat hela natten så det var vitt överallt, jag som trodde snön skulle smälta bort inom kort!

Jag började med att skritta fram på långa tyglar i 20 minuter, travade sedan igång honom ca 10 minuter. Galopperade några meter också och han var supen fin då! Sen skrittjobbade jag honom 10 minuter med öppnor, slutor, skänkelvikningar och halter. Vände hemåt igen och travade av honom lång och låg, han hade väldigt friskt tempo och det kändes som han travade jätte fint. Är supernöjd med dagens ridpass, han var lugn hela tiden och jag red bra.





Godmorgon

Sitter just nu och äter frukost, ska strax ta ut hästarna, mocka och rida. Är väldigt trött idag eftersom jag bara sovit 7 timmar inatt, men så går det om man är uppe sent och fixar bloggen. Det var alltså jag som fick fixa desginen, inez har gjort några andra smågrejer. Bara så ni vet, headern är bara tillfällig, vi har lite dåligt med bilder just nu.

Bild från förra veckan som inez tog innan dressyrträningen



Presentation Sanna Karlsson

Heter Sanna Therese Karlsson, bor i Mora och är född 1994. Jag har tagit ett sabbatsår från skolan, börjar dock igen i höst och då går jag och Inez förhoppningsvis på samma skola. Mitt största intresse är såklart dressyr! Jag har en d-ponny som heter E Eucalyptus, 11 år gammal. Jag har tidigare tävlat hoppning med honom men sen tog dressyren över mitt hjärta och nu har vi endast tränat dressyr i ett halvår. Vi ligger just nu på LA nivå och ska ut på tävlingar så snart som möjligt!




Presentation Inez Stenis

Nu var de väl tänkt att jag skulle skriva en liten presentation om vem jag är och hur läget ser ut för mig nu för tiden.
Inez Maja Stenis är hela mitt namn, jag är 15 år och går sista året i grundskolan.
Jag har i år sålt min fantastiska D-ponny av olika skäl, tillsammans tävlade vi LA men hon har kapacitet för dom allra högsta höjder. Nu provar jag och letar en storhäst att utnyttja mina junior-år till fullo på! 
Så skrik gärna till om ni ser en inte alltför ung eller gammal häst med potential som gått runt 120-130.

bilden är faktiskt tagen av vår kära Dressyr Ryttare Sanna!


Välkommen till våran nya blogg!

Nu har vi äntligen skaffat en blogg tillsammans och det ska bli super kul. Vi som bloggar heter Inez Stenis (hoppryttare) och Sanna Karlsson (dressyrryttare). Här i bloggen kommer ni få läsa om allt möjligt inom hästsporten och följa våran väg till toppen.  

Hoppas att alla våra gamla läsare hittat hit och även nya. Om det är något ni undrar över så får ni självklart fråga och ni får gärna tipsa om vad vi ska skriva om!


RSS 2.0