Meeting bollnäs

Superlyckad helg, vilket resulterade i två fjärdeplaceringar och en debut i 125!

Fredag 110: Fick ett nerslag i omhoppningen då jag svängde i luften och Chivas inte fick med sig benen, kom 9 av 7 placerade och runt 30 starter.

Lördag 120: Det var en A0a så vi gasade ganska mycket, dock hade Elsa sagt åt mig när jag gick in att jag inte skulle lägga av honom så stort utan sätta honom ganska långt in så han fick hjälpa till lite själv. Såklart gjorde jag tvärtom och det blev längre och längre av för varje oxer. I alla fall så var han jätte fin och vi slutade på en 4 plats av 28 startande.

Söndag 115: Han var galet fin, fick dock ett ner i omhoppningen även här, jag tog en alldeles för sen förhållning så han hanni inte få upp benen. Jag red inte speciellt bra men han trampade in och om och löste allt super. Var bara en tjej som var nolla med 2 hästar och jag var näst bäst av alla 4 felare så jag slutade 4 här också!

Söndag 125: Debuterade i 125, jätte bra känsla och rythm, dock red jag iväg honom lite för häftigt mot 3an och tog sedan en sen förhållning så han trampade in och hann inte få upp benen. Sedan kom vi lite för fort in i en kombination med räcke in så han fick med sig bommen med bak benen. Sista bommen föll också då jag också tog en sen förhållning!

super fin häst och nästa tävling är också ett meeting nere i harplinge, 13-14 Augusti då jag hoppar 3 stycken 120!

Fina ponny


/ Sanna

Tävling i Torsby

Lördag: Jag startade inte förrens 17.03 men vi åkte från stallet ganska tidigt för att hinna med och packa ur allt. Jag började rida fram i ridhuset ungefär 45 minuter före start. Skrittade och joggade fram honom ganska länge innan jag började galoppera och jobba honom i en lite högre form. Han var verkligen super fin!!! Och min sits kändes jätte bra! Men tyvär försvann den bra känslan när jag kom in på banan, han blev jätte spänd och jag får så svårt att rida då. Han var även tittig på flera ställen. Vi hade några missar och jag är verkligen inte nöjd med den ritten. Vi fick 65% och på det kom jag precis utanför placering.

På kvällen så åt vi middag på stan. När vi var klara så visste vi inte vad vi skulle göra och det var för tidigt för att åka till hotellet. Så vi åkte till Norge, haha! Jag har aldrig varit där så det var kul, vi åkte till Kongsvinger. Kom inte i säng förrens halv 12!

Söndag: Vi gick upp kl 7 och gjorde iordning oss, sen åt vi frukost på hotellet kl 8 innan vi åkte till tävlingsplatsen. Eucalyptus hade redan fått morgonmat så det var bra, men han var helt vit av allt dammigt spån! Knoppade och borstade i en halvtimme innan det var dags att sitta upp.

Idag hade jag samma framridning som igår och han kändes super fin idag också!! Fick värsta bra känslan! När det var en ryttare före mig så gick jag ut till utebanan och kände igenom honom det sista. Plötsligt började han typ halta och jag fick världens panik och ropade på mamma. Men när hon tittade så hade det gått över och han kändes som vanligt igen, som tur var! Han var lugnare inne på banan idag och inte lika spänd, även jag hade bättre ridning. Vi fick någonting på 66% och även idag precis utanför placering. Tidsinställt inlägg

Förhoppninsvis är jag påväg till meetinget i Torsby nu och Inez är på meeting i Bollnäs så det kommer inte bli någon uppdatering förrens imorgon då ni får veta våra tävlingsresultaten. 

Angående våran uppdatering (som varit kass) så har jag både jag och Inez haft mycket och varit liiite lata. Vi lovar att vi ska försöka komma igång riktigt med bloggen igen! Det händer ju massor med spännande saker framöver, jag och Inez ska flytta tillsammans!Torsby imorgon

Imorgon åker jag, mamma och pappa till Torsby på meeting. Rider LA:1 både lördag och söndag, ska bli kul! Eucalyptys ska stå uppstallad på anläggningen och vi ska bo på hotell.

Efter tävlingen i Falun så fick Eu tre lugna pass i början på veckan. Igår och idag har jag ridit i ridhuset på klubben, skönt att slippa värmen och flugorna. Jag har ridit mycket lösgörande övningar och även programdelar idag.

Mamma filmade mig igår men kunde tyvär inte lägga in filmen på datorn..


Inez

Imorgon åker vi alltså till Bollnäs på meeting, 110, 120, 115.
Ska jag berätta om skolan när jag kommer hem eller hur vill ni? :)

Tävling i Falun

I söndags var jag och tävlade en regional LA:1 på Falu Ridklubb. Eu var spänd på banan eftersom det var mycket runt omkring (det var två banor) och jag kom inte riktigt till ridning då. Lite slarv från min sida men inga större missar! Vi fick 64,47% och det räckte till en andra placering!

Såhär ser det ut

EFter lägret kom jag aldrig igång med bloggningen igen. Jag har haft så mycket i huvudet då också i och med gymnasievalet och i och med det beslutet så har det vart mycket omkring det, berättar om det senare om det uppskattas?

Sen har vi haft Kanadensare här i en vecka och dom åkte precis till Norge och kommer tillbaka på Torsdag igen för att stanna i ett par dagar. Min bror bodde hos denna familj i ett år i Kanada och nu är dom och hälsar på, det har varit väldigt kul!
Sen började jag jobba idag och ska nu jobba i 3 veckor.
Var också och tränade för Fredrik (som har haft Chivas) här om dagen också och jag fick några bra tips som jag ska försöka ta till mig av.
Igår var jag och tävlade igår, 115 och 120, min häst hoppade som tusan, några språng väldigt högt så jag nästan flög av, haha;) Fick dock 1 skit pet ut ur en kombination i 115 och i 120 så klantade jag mig 4 gånger, 2 gånger gick det super ändå och dom andra 2 kunde han inte rädda situationen. Är iaf jätte nöjd med honom!
Och på fredag åker jag på meeting till Bollnäs och hoppar 110, lördag 120 och 115 söndag. 110 och 120 är kval "lilla rundan" och finalen går på söndagen, dock i 125 så vi får se hur det blir med den saken om jag nu skulle kvala.

Allting snurrar i mitt huvud

Jag svär, imorgon kväll. Jag ska upp och jobba imorgon bitti så nu måste jag sova, efter det, jag lovar. 

Detta var tider det...


Inez och våra förra fina ponnyer! ;)


Jag ska

Jag ska skriva, berätta och förklara varför det är som det är här just nu, men det är så mycket som snurrar just nu, stress, funderingar och förväntan. Men det kommer, förmodligen idag. Håll ut.

Bilder från helgen av Maja Antoniusson


Torsdag

Godmorgon! Det är lite dött på bloggen men jag har verkligen ingen lust att blogga just nu.. Jag har ätit frukost och tagit en promenad med Zorro nu på morgonen. Ska snart ut och springa med Inez, har viktiga saker att diskutera! ;)

Eucalyptus har fått tagit det lugnt efter tävlingarna, har mest varit ute i skogen men idag ska jag rida på ridbanan.

Förlåt osv

Har varit fullt up i 2 veckor nu med läger och tävlingar eftersom det var 2 dagar häst och sen fick jag lov att hjälpa till 2 dagar på ponny. Lägret var super och tävlingarna var super!
Jag och Chivas 0:ade grunden i Derbyt, 16 hinder 19 språng, våran debut i 120 efter bara 1 månad tillsammans. Om hoppningen började bra med 3 fina språng, 4 var en trippel som vi kom lite tokit på men klarade efter det var det en kombination som jag svängde aldelles för snäft på och satte Chivas helt i skiten. Snäll som han är hoppar han men river båda hindren. Innan sista hindret stötte jag i en infångare och tappade tygeln, så jag hoppade utan på sista, helt otroligt så klarar vi det ändå, haha! ;)
Fick vara med i tidningen också, väldigt kul! Domhär bilderna fick jag av Jörgen Wåger från Dalarnas tidningar:
Imorgon åker jag till Halmstad så Chivas kommer få vila ett par dagar.

Tävling i Insjön

Dag 1, lokal LA:1 : Startade kl 18.07, sjukt skönt! Jag fick sovmorgon och behövde inte stressa i stallet. På framridningen kändes han lite spänd och han saknade lite energi pga värmen. Inne på banan var det likadant, han blev lite öppen i formen någon gång men vi gjorde inga missar. Jag är ganska nöjd med den ritten, fick en 8:a på ryggningen! Vi fick 65,0%, på det kom vi 4:a men det var endast två placerade.

Dag 2, regional LA:1 : Jag gick upp kl 5 eftersom jag startade bland dom första. Han kändes super fin på framridningen!! Han hade lite mer energi denna dag då det regnade och var ganska kallt. Inne på banan så blev han något spänd, men vi gjorde inga större missar. Vi fick 64,21%! Det var endast tre starter, men det var två superfina ponnyer med, jag kom 2:a! Är särskillt nöjd med att jag fick 8:or på förvända galoppen! :D
OCH ETT STORT GRATTIS TILL INEZ SOM KOM 3:A I DEBUTEN PÅ 120! :D

debut 110 och 120 samma helg sammanfattas såhär

innan jag hinner berätta mer. underbara häst!

Tävling imorgon

Kom precis hem från stallet, har ridit och putsat utrustning! Jag red på ridbanan ungefär 30 minuter, det blev lösgörande arbete. Han kändes trött men det har ju varit super varmt idag + att det blev hårt igår.

Jag ska tävla LA:1 i Insjön imorgon, rider kl 18.07! Härligt med sovmorgon! :D


Träning för Annica

Idag tränade jag för Annica hemma hos henne i Falun. Jag skrittade fram honom ungefär 10 minuter sedan red Annica en stund och kände igenom honom. Hon tycker han har fått mycket finare galopp, alltså att han är mer samlad, vilket jag också tycker då jag kan kontrollera honom mer nu. Han är dock oliksidig! Jag fick börja att jobba honom i traven med skänkelvikningar och att ställa igenom honom ordentligt. I galoppen så tränade vi på förvänd. Hon tjatade inte så mycket om min sits idag så jag antar att den var helt okej, jag kom på mig ibland med att sitta perfekt med armbågarna! Det börjar ta sig! :D

Mamma filmade nästan hela ridpasset, kanske lägger in ett litet klipp sen. Här är en bild från filmen.Godmorgon

Cyklade till stallet och släppte ut hästarna kl 8 imorse. Jag har precis ätit frukost och ska snart lägga mig på gården och sola. I eftermiddag så åker jag, Eu och mamma till Falun för jag ska träna för Annica! :D

Eftersom jag inte orkat blogga något så skriver jag lite snabbt om dom senaste dagarna.

Måndag: Galoppträning i skogen ungefär 1,5 timme. Jag red utan graman och Eu skötte sig bra, han var inte alls stark.

Tisdag: Dressyr på ridbanan ungefär 45 minuter. Eucalyptus var fin!

Onsdag: Eucalyptus vila. Jag sprang till och från stallet, 6,5 km.HAHA
Medans jag är borta: bilder från lägret förra året

Den bruna ponnyn är Jasmine (min gamla stjärna) som jag sålde i vintras. Hon är här med sin nya ägare och den vita hästen var en unghäst som jag fick låna ett par pass, väldigt kul!
'

Medans jag är borta, mina hundar kan också hoppa...

Den vita är mamma och en mer rutinerade hopperska;) kolla in frillan på första bilden, haha!

Dagens ridpass

Idag skrittade jag ut i skogen 70 minuter tillsammans med mamma och min hund. Eucalyptus var jätte seg men när vi gått en bit över vasaloppsspåret kom det två travhästar och då blev han helt hyper!Kvällsjogging

Ska byta om snabbt nu sen ska jag ut och jogga! Det blir 4-5 km ikväll. Tråkigt utan Inez...Dagens ridpass

Idag red jag ett pass på ridbanan. Började med att skritta runt byn 15 minuter, sedan värmde jag upp på banan 15 minuter i en låg form. Sedan blev det galopparbete i en högre form. Red bla förvänd galopp och tränade på enkla byten. Travade av honom i en lång och låg form, han kändes jätte fin! Efteråt så linimentade jag och stretchade honom.

Min sits var verkligen jätte dålig idag, kände mig svag och "vinglig". Det har blivit lite dåligt med styrketräning den senaste tiden eftersom det kommit saker emellan och allt. Men ska försöka styrketräna på gymmet minst 4 gånger i veckan ett tag framöver!


Medans jag är borta, 27 juni del 3

en outfit: treadstone ridbyxor och rahlf lauren pike tillsammans med mountin horse chaps och charlse owen hjälm 
Ett sött galoppombyte;)

Medans jag är borta: Vad är galopp intervaller? svar på fråga

Intervaller är en slags konditionsträning som i det tillfället gjordes i galopp. Vi galopperade 1,25 varv på travbanan, skrittade 0,25 (en fjärdedel) och sedan galopperade vi igen. Det är alltså långintervaller och 1,25 varv på travbanan är ungefär 1250 meter och vilan blir då ungefär 250 meter. Vi gjorde ungefär 6 intervaller och denhär informationen hittade jag efteråt om intervaller: (observera att detta är för människor och det blir inte samma svårighet för hästarna)

Långintervaller
- Spring 1 000 meters-intervaller tillsammans med en återhämtning på 1,5-2 minuter. 
- Börja med tre intervaller och ha målet att komma upp i totalt sex intervaller.
Tempo
- Du ska ligga strax under din mjölksyregräns och tempot ska vara jämnt. 
- Anpassa farten efter din fysiska form och efter hur många, långa och hur intensiva intervaller du kör. 
- Spring inte för snabbt på första intervallen så att du drar på dig mjölksyra och stumnar. Då kommer efterföljande intervaller gå i ett alltför lågt tempo och effekten minskar. 
- Vila inte för länge. Håll aktiv vila då du joggar lätt eller går mellan intervallerna.
- Gör inte för många intervaller första gången, bygg på gång för gång.

Mysmorgon i stallet

Jag trodde jag hade utsläpp idag så gick upp halv8, åt frukost och cyklade sedan till stallet. Men hästarna var redan ute när jag kom så jag fixade stallet, skönt att få det gjort så tidigt. Jag tog in Eu på gången och fixade med honom 30 minuter medans han stod och åt nyslaget hö. Kände även igenom honom och han var fin i ryggen! Eftersom han fick behandling igår så blev det en promenad på 30 minuter idag bara, mysigt!RSS 2.0