Start på vecka 5

Ställde klockan på 9 idag, Uch det var hemskt. Men iaf så var jag nere på pappas kontor och städade och senare gick jag till stallet, red och pysslade. Fick låna Linneas sadel och prova och han blev så himla glad så jag måste verkligen skaffa en ny sadel på något vis nu.

Såhär ser veckan ut:
Mån: öka- minska på grus vägen
Tis: Galopparbete i backar samt klättring
Ons: lös görande
Tors: hoppträning
Fredag: Skritt 60 min

Helgen kommer, den är inte planerad än :)


ett inlägg av kristina warg

Efter idrotts galan och all dess uppståndelse skrev Kristina Warg ett väldigt bra inlägg som jag tycker hela Sverige borde ta del av och därför lägger jag ut det här för att kanske, kanske har inte någon av er läst det, detta inlägget är verkligen läsvärt!

Ridning - en lag sport

Det är ett himla liv sedan Rolf-Göran tog hem Jerringpriset. Jag tycker att allt handlar om vad för sport ridsporten defineras som. Det går inte att jämföra riding med skidåkning, höjdhoppning, motorsport osv. eftersom att det helt enkelt inte går att se på hästar som ett redskap. De är inga hockeyklubbor som gör precis det användaren säger till dem. De är levande ting. Därför är ridning är på sätt och vis inte en individuell sport, och det är där alla missuppfattningar kommer in. Ridning är en lagsport, och laget består av ryttaren och hästen.Precis som Jens Fredricson sa på kvällsöppet så kan man inte, om man vet lite om ridsport, säga att "hästen skulle haft priset" utan att i så fall mena att ingen indivudell utövare i en lagsport kan prisas. För om man jämför t e x ridning med en lagsport som fotboll, och Rolf-Göran med Zlatan så kan man konstatera att det finns väldigt många likheter:

Zlatan vinner inte de stora matcherna utan ett bra lag runt omkring sig, likväl som Rolf-Göran inte vinner de stora tävlingarna utan en bra häst.

Zlatan är säkert målgöraren och den som gör att laget vinner, men det är fullt möjligt att det finns någon annan stjärnspelare som skulle kunna byta ut honom och leverera samma resultat. Precis på samma sätt så är Rolf-Göran den som levererar och vinner med de hästarna han har nu, men det är fullt möjligt att dessa hästar skulle kunna prestera lika bra med en annan av världens bästa ryttare. En medelmåttig fotbollsspelare kan inte prestera som Zlatan i Zlatans lag, likväl som en medelmåttig ryttare inte kan prestera som Rolf på Rolfs hästar.

Zlatan kan säkert dribbla bort ett div.4 lag och vinna en sådan match med halvdåliga medspelare likväl som Rolf-Göran säkert kan vinna en 140-hoppning med en halvdålig häst.

Zlatans medspelare kostar säkerligen många miljoner för klubben i inköp och är dyra i drift, likväl som Rolf-Görans hästar också är dyra i inköp och drift.

Stora fotbollslag har scouter ute över hela världen för att hitta talanger, som de sedan kan signa till laget och vidareutbilda upp till högsta nivån. På så sätt blir det billigare än att köpa in en stjärnspelare. Precis samma sak sker i hästhoppningen, det letas hästar hejvilt för att hitta material som sedan går att forma till en världsstjärna. Det finns också möjligheten att köpa en världsstjärna, men då är det mycket dyrare.

Om man ser ridning som den teamsport det faktiskt är så försvinner alla argument för att ridning bara är en materialsport. När det kommer till lagsporter så handlar det lika mycket om hur bra utövaren är som hur bra utövarens medspelare är.


inlägg som krånglat osv

Har suttit på ett inlägg hela helgen som jag försökt publicera, enda sen i Torsdags till och med, men det vägrar ge med sig, så himla tråkigt! Skulle skicka upp bilderna från när vi klippte lilla vickan, men icke sa nicke. Jag har iaf ridit som vanligt och idag skrittade jag ut med Linnea i 1 timme. 

Hoppas att bloggen slutar dumma sig så vi kan komma igång ordentligt, iaf sitter jag på några inlägg om tävlingar framöver, mål 2012 osv, har dock inte bestämt om jag ska publicera dom än, det återstår att se!
image descriptionimage description
image description

Mycket plugg och bloggen krånglar

Har inte hunnit/orkat blogga de senaste dagarna eftersom jag har mycket plugg för tillfälligt och sen så krånglar bloggen och internet. Senast jag bloggade har jag hunnit träna dressyr för Annica, longerat Eu och igår red jag ut i skogen. Kram Sanna


Dagens Viktoria


Coolt från Lamborghini

Skulle inte tacka nej till dessa!! Visst är det coolt? Älskar grimman!
/ Sanna

Ridning med Patricia

Åkte till Våmhus vid halv 1 och red med Patricia, fick rida hennes "lilla" ponny, jätte rolig var han och jag har nu beslutat att min nästa häst ska vara en Linus i större format. Vi red ganska länge och en hel del skritt men det var inte lika kallt då så det var mysigt!
Får hoppas jag får följa med fler gånger ;)

Skimmeln är Linus den bruna är Lucky och lilla fuxen är Kasper! Kika förresten in hos http://Patriciam.blogg.se">http://Patriciam.blogg.se">http://Patriciam.blogg.se%3C/a%3E">http://Patriciam.blogg.se">Patriciam.blogg.se!


Vidrigt kallt

Idag red jag Chivas ganska kravlöst, travade och galopperade på lite halv långa tyglar i djup snö så han fick pulsa lite grann och sen skrittade jag länge både före och efter, vidrigt kallt var det i morse!


Planer inför morgondagen!


Hemma efter en lång dag!

Jag har precis kommit hem efter en lång dag, Chivas fick vila idag då han inte gjort det på länge, men gick dit tidigt imorse och gjorde klart allt!


Chillar i stallet

Jag och Zorro sitter och kollar när mamma mockar åt Eu, haha. Men jag ska vell göra lite nytta också innan vi tar in hästarna. Eu får vila idag eftersom jag har spanskaprov imorgon. Kram sanna


Jens Fredricsson levererade!

Ni som inte såg debatten bör kolla på den i TV4 play, helt klart värt! Jens Fredricsson fick till några riktigt bra tacklingar och hockey spelaren som debatterade emot fick inte fram något betydelse fullt, bara att klicka in på #kvällsöppet på twitter så ser man resultatet, grymt!! :)


Måndag

Idag fick Chivas en skritt tur i skogen i närmare 1 timme, hade ingen sadel på då han skulle få vila lite från trycket, den ligger nämligen inte hundra så vi håller på att leta ny.
Nu ska jag snart kolla på debatten om vad som gör en sport till en sport, spännande :)!


Grattis på födelsedagen bästa mamma

/ Sanna

Ridning och läxor

Skola idag 8.00-15.45, efter det fick jag skynda mig hem för att äta middag och sedan åka till stallet och rida. Skrittade ut på honom ungefär 30 minuter, idag var han super fin och vi fortsatte att jobba på med lite öppnor och skänkelvikningar på grusvägarna. När jag var klar med ridningen stretchade jag av honom sedan städade jag i stallet.

Nu på kvällen har jag massor med läxor, ska även se på Det okända och kanske sitter uppe till 23.00 och kollar på den omtalade debatten på tv4. Har förresten massor med läxor och prov hela veckan så bloggen kommer hamna sist på min att-göra-lista.
/ Sanna

3 bilder som beskriver min dag


 


Hästskötare till Inez idag

Åkte till Inez efter att jag var klar i stallet imorse, kl 1 lastade vi Chivas och åkte till Orsa. Först fikade vi hemma hos Inez mormor och morfar sedan åkte vi till klubben där Inez skulle hoppträna för Fredrik. Jag tycker att det gick bra för Inez att rida, Chivas var lika fin som vanligt. Jag filmade lite, får se om Inez lägger in någon film. 

 

 


Utsläpp och morgonridning

Jag och mamma släppte ut hästarna runt halv 9 imorse, Eu fick stå inne en stund eftersom jag skulle rida honom. Han gick ett ganska hårt pass med Pernilla igår så idag blev det bara skritt och lite jogging i ungefär 1 timme. I början var han lite spänd men sedan blev han mjuk och fin! Förresten, älskar att rida i min nya sadel. Kram Sanna

 


Dagens träning och bilder

Tränade som sagt för Fredrik idag, det gick bra och vi fin lirade lite, började över en lång rad med bomnar och sedan hoppade vi stuts och några linjer. Imorgon ska vi hoppa lite mer och större så det blir kul!


Aubiose

Shoppat med mamma nyss på Aubiose i Borlänge. Köpte ett vitt schabrak, boots från Eskadron, paddar från Mias RS och nya stigläder. Just nu är är vi i Hedemora och kollar på min brors hockeymatch. Pernilla är snäll och rider Eu idag! Kram Sanna


Bilder från idag

Inte så bra bilder men något att titta på iaf

 

 


Dagens ridpass

Jag och mamma åkte till ridhuset idag så jag kunde rida "riktigt". Inez kom också dit så det var kul. Eu var ganska fin idag men han ville inte ta stöd på yttertygeln riktigt, så jag jobbade mest i skritt med öppnor och skänkelvikningar.

 

Mamma knäppte några bilder idag, men kan ju inte lägga in bilder från datan så fick lov att mobilblogga in en bild jag tagit på kameran..

/ Sanna

 


Ridhuset idag

Idag var jag och Sanna och red i ridhuset! Jag red dit och Sanna åkte med sin mamma (hästarna står på 2 olika håll från ridhuset). För mig gick det jätte bra, Chivas var väldigt lös gjord och fin, hade lite problem i galopp ombytena och han blev lite lat i en kortare galopp, men annars var han som sagt väldigt lös och avslappnad.
Jag tror att det beror på att jag skrittade så länge, 30 min påvägen dit nästan och sen 10-15 min i i ridhuset. 
Sen skrittade jag hela vägen hem också så en hel del skritt alltså!
Gör ett inlägg med bilder från passet i ett separat inlägg från min telefon.

I helgen ska jag träna för Fredrik i Orsa, det ska bli väldigt kul och spännande att se vad han säger. Fredrik har nämligen haft Chivas i alla år innan mig!

Bild från en träning när jag precis fått honom, snyggt lixom...
nej men jävlar vilken skillnad det är på oss!:)


/Inez

Kollat hoppträning i Orsa

När jag var klar i stallet åkte jag och mamma till Orsa för att kolla på Patricia när hon hopptränade med hästarna. Inez var också där och åkte med oss hem. Jag saknar förresten inte att hoppa, det är ju livsfarligt ;)

 

 


I stallet

Nu är Eu riden och stretchad, så nu myser han i boxen. Vi skrittade bara ut en sväng idag eftersom jag slutade sent och det var mörkt när jag kom till stallet. Tränade lite öppnor och skänkelvikningar som jag fått i hemläxa av Göran, gick bra!

 

/ Sanna


Tips på bloggar?

Sitter i skolan just nu och läser bloggar (har rast). Jag har dock inte så många bloggar jag läser så tänkte om någon kan tipsa om bra bloggar som är välskrivna med lagomt mycket bilder. Gärna dressyrbloggar!
Mina favoritbloggar är:
Kristina Warg: Hon inspererar mig verkligen! Hon är så otroligt duktig på allt hon gör, hon har både fötterna på jorden och sliter verkligen för att lyckas! Hon förtjänar all uppmärksamhet hon kan få!

Elin Nylander: Ett år yngre än mig och så himla duktig! En riktig förebild.
Emelie Brolin: Hon är så himla duktig, behöver jag säga mer?
Elinore JonssonHennes ponny är så snygg! Dessutom älskar jag hennes utrustning!
Sanna Nilsson: Det här är verkligen en förebild, hon är född 1991 och har ett eget företag där hon utbildar och säljer hästar!
Patricia Matsson: Min söta klasskompis som tävlar hoppning med sina två hästar.

Tipsa om bra bloggar eller era egna bloggar!

Tävlingssugen

Är så enormt tävlingssugen just nu, precis som de flesta andra är som inte kommit igång med tävlingssäsongen ännu. Ibland suger det att bo i Dalarna, här kommer inte tävlingarna igång förrens ungefär i mars, till skillnad från Skåne där dom börjar nu i januari.
Jag har inte satt några riktiga mål än med Eucalyptus, men jag vill åtminstonde debutera LA:P1 i vår/sommar. Sedan får vi se hur vi gör! Eftersom det är mitt sista ponnyår så ska jag leta efter en storhäst också. 
/ Sanna

Ny dressyrsadel

Idag har jag och Inez varit på sadelutprovning hos Sharpman. Eftersom det var kl 11 tog jag ledigt från skolan, skönt! Sovmorgon till 8 och sedan fixa stallet innan vi åkte.

Det tog hela 2 timmar för oss att hitta en sadel som passa bra på Eu, tur att han är så snäll och står stilla. Min gamla sadel "guppade" och låg inte riktigt still. Jag satt även väldigt långt bak vilket jag inte tänkt på så mycket eftersom jag inte haft något annat att jämföra med, det förklarar ju mina armbågar som inte vill ligga intill kroppen. Det visade sig även att alla andra sadlarna också gled runt, mer eller mindre, eftersom han rör ryggen väldigt mycket. Det var ett riktigt test för personalen att hitta en som låg bra, dom hade endast varit med om liknande en gång tidigare. Vi kom till slut fram till att vi skulle köpa en Prestige, den var bra för oss båda. Min tyngpunkt flyttades längre fram och jag fick mycket bättre sits.

Tyvär var sadeln svart, det är emot mina regler men det får la gå ändå. Det positiva är att jag får köpa lite ny utrustning eftersom allt jag har är brunt ;)

/ Sanna


Internet krånglar

Anledningen till att jag inte bloggat på senaste tiden är att mitt internet här hemma krånglat, det har t.ex inte gått att lägga in nya bilder här på bloggen och internet har varit allmänt segt. Nu ska jag försöka igen, och jag kan ju alltid blogga från mobilen.
Kram Sanna

Duktigt osv

Glömde förresten berätta i förra inlägger att jag gått till stallet två dagar i rad nu, har blivit riktigt duktig, för det är rött långt, idag tog jag tid, hade skavsår och det tog 40 minuter ungefär, så jag har ett bra tempo faktiskt. Idag ska vi kolla sadlarna klockan 11 för sharpman kommer hit äntligen :) Kommer ju förmodligen ett inlägg ikväll om det då, vissa av er träffar jag säkert på klubben, hade gött så länge!!

Dampig hezt

Igår gick Chivas ett pass efter att han blivit skodd och idag när vi var ute bestämde han sig för att prova hur det är att vara olydig, dumt val. Då satte jag honom i kort kort galopp så han fick kämpa på, hehe elak människa. Och ja jag menar kort galopp, stod på stället ungefär. Aja det var ett dåligt val av mig också måste jag erkänna, vi blev rätt osams. När jag är som argaste möter jag också ett par som är ute och går: -OJ ÄR DEN LITE BÅNGSTYRIG? Mm lite då.

Helgen

Chivas har varit tvungen att vila i helgen då han tappade en sko i Torsdags när jag red och det har varit så pass halt ute att han inte har fått något fäste. Men i fredags skrittade vi en kortis och sedan longerade jag en kortis, lördagen fick han hel vila och idag travade jag en sväng på ängen. Men väldigt korta pass hela tiden och inte ett dugg ansträngade, men men imorgon kommer iaf hovslagaren så vi får komma igång igen...
liter mer snö nu för tiden ;)

Morgon i stallet

Idag åkte jag till stallet tidigt och fixade i ordning allt, städade även sadel kammaren eftersom att jag höll på att få panik över allt som var ivägen för mig. Helst av allt hade jag velat ha en sadel kammare helt för mig själv så jag kunde ha alla grejer precis där jag ville och i ordning osv, haha.

Iaf till slut kom jag ut och red ett lydnads pass, mest gjorde jag övergångar mellan skritt-trav-halt-trav-skritt osv osv, la även in ryggning lite då och då och senare även galopp. I galoppen gjorde jag även ganska mycket byten. Viktigt var också att han verkligen skulle stå still tills jag bad honom om något annat i halterna, något som han helst inte vill utan hoppar gärna iväg, haha. Men han lyssnade väldigt bra.

Efter det gick jag hem från stallet (5 km i puls snö), inte det roligaste jag gjort, men det som inte dödar härdar har jag hört.

Chivas och lilla Vickan i morse när jag släppte ut dom =)sweet sixteen

Idag har jag äntligen fått mig en Iphone, som jag har längtat haha.
Chivas gick ett rätt hårt pass idag, började med en helt del styrka på en äng med lite pulssnö där jag flyttade, börjde och gjorde lite ökningar och minskningar. När jag var nöjd fick han galoppera av sig några varv runt ängen tills han var nöjd och sedan travade vi hem.

Har tänkt börja galoppera av honom lite då och då eftersom jag märkte i Avesta när vi konditions tränade lite att han vart super glad! Han började hoppa omkring och bocka och ibland måste han få veta att han är häst faktiskt, så ska försöka göra det iaf varannan vecka så han får lite liv glädje! ;)

UPD: OCH NU HAR JAG FÅTT BILJETTER TILL EN DAG TILL PÅ GHS, TACK TACK TACK

uppdatering

Ni känner säkert som mig, mitt bloggande är väldigt upp och ner... Men efter lite klagande här och lite där så försöker jag mig på detta igen då!
Jag kom hem från Avesta i Söndags efter att spenderat veckan där, träffat lite kompisar och vart på tränings läger, väldigt rolig vecka. Chivas har skött sig väldigt bra, som vanligt, haha. 
Första dagen hade vi markarbete, andra gymnastik hoppning och sista dagen hoppade vi lite lägre banor och det har vi fått med på film så jag tänkte slänga upp den.

Funderar på lite punkter jag skulle kunna blogga om, så jag undrar om det är något som ni skulle vilja veta eller

så, isf let me know;)

RSS 2.0