Snart kommer mina inköp upp

Ska försöka lägga in alla bilder på allt jag köpte ikväll så ni får se, har varit lite off här sen jag kom hem men det beror på att jag har min kompis Michelle här på besök så jag vill ägna tiden till henne när vi väl ses, det var ett år sen sist!! Göteborg var i alla fall helt underbart, men berättar mera senare!

Imorgon åker vi till GBG och GHS!

Åh vad jag har längtat efter danhär helgen, det ska bli så himla kul! Vi kommer att åka imorgon och kommer att komma hem på måndag! Jag har laddat upp med en väldigt lång shoppinglista så jag kommer förmodligen och förhoppningsvis vara rätt pank när jag kommer hem men fått med mig lite saker ;)
Idag ska Chivas ta det lungt/vila men jag åker dit lite senare! 
Kanske kommer upp en liten shoppinglista här sen;)

Högbo Ridklubb 19 februari 120


Måndag och start på ny vecka

Idag har jag varit igång hela dagen (läs från klockan 2) med att köpa mat till Chivas, ha ett pass för Linnea och ridit och samtidigt passat på att umgåtts med Nanette, en väl spenderad dag alltså!
Snäckan skötte sig ypperligt och har förändrats som häst medan Chivas var väldigt fin och avslappnad på sitt jogg-pass i snö stormen och gick i en lång och låg form i ungefär 30 minuter!
Väldigt nöjd med dagen och nu ska jag försöka lyssna på lite musik och ta ikapp lite sömn. Imorgon kommer filmen från 120 ut, så keep in touch!

3 sekvens tagningar från 120

 


Högbo Ridklubb 19/2


Håller på att ladda upp film

Sitter och väntar på att 120 ska börja så jag har tid att publicera filmen från 110, ni får ha lite överseende eftersom det var första starten på året, jag trixade alldeles för mycket och det resulterade i denhär " nästan avramlingen " haha tappade jätte många sekunder där så jag blev tyvärr inte placerad;)


Packat och klart


En söt chivas på gången under putsning


Chivas på prommenix idag


Startlistor imorgon


Idag är det pack och puts som gäller

Det är alltså en vanlig dag innan tävlings dag idag, puts på utrustning och häst och packning. Längre stretching, massering och lindning och allt vad det innebär hör såklart också till ;)
Ska också ha ett markarbetes pass för hästarna i stallet vid 3 så jag blir i stallet hela eftermiddagen så förhoppningsvis knäpper jag lite bilder också!

Blir så less!!!

Idag bröt jag ihop lite halvt när jag red, jag kan inte rida någon stans när det är så här runt 0 grader (när det är några minus går det bra), han får stylist direkt och så kan han inte gå eller så halkar han. Så idag fick jag rida i skoter spåren på en 100 meter lång väg fram och tillbaka, det var det ända stället som funkade och det är inte alltid kul att rida där mitt ute i mörkret när man har en bana med lysen att rida på!!!
Aja imorgon ska vi skritta minst 60 min så då slipper jag bekymra mig, haha:)

Bilden är från i måndags när jag var med Lotta och Robert i Borlänge, hittade oss några snygga plagg!;)


Denhär gjorde min dag!



min tävlingstermin har redan spruckit...

Det är väldigt mycket snack om min tävlingstermin nu känner jag men fick lov att ta ut min frusturation någon stans! Hade planerat att åka på meeting till Gävle vecka 15, 12-15 April men nu visade det sig att mamma och pappa var borta då. 

Tävlingen innan är vecka 11 och efter vecka 17, blöööö! Jag kan verkligen inte ha uppehåll i 1 och en halv månad i början av säsongen, så nu vet jag verkligen inte hur jag ska göra, så himla tråkigt!!!
Någon ängel som kan fixa mitt problem?

såhär ledsen blev Chivas när jag berättade för honom :(
image description

En liten inblick i min tävling termin ;)

Observera att inget att klappar och klart! Jag kommet ta bort massor av dagar osv!! Det här är bara tävlingar jag kan tänka mig att åka på osvosv!


Tävlingar 2012

Har suttit i 2 dagar nu och vridit och vänt på tävlingar och planerat var jag ska åka, snacka om evighetsjobb! ;)
Här kommer i alla fall dom 3 första tävlingsdagarna med start på Söndag:

v. 7 Högbo 19 Februari 110 120

v.9 Meeting Högbo (om vi åker kommer det dock bara bli 1 dag då det är vasalopps helgen!) 110-120

v.11 Falu Ryttarsällskap 18 Mars här får vi se vad det blir för klasser helt enkelt beroende på dom föregående helgerna.

En rolig dag!

Chivas fick en skritt tur på 30 minuter idag och sedan tränade jag snäckan och Linnea och snacka om att saker och ting ger resultat, hon stod och galopperade på stället och sköt Linnea ur sadeln i sprången, väldigt väldigt fin häst!!!

Det roligaste var att jag sa till Linnea för några dagar sen att jag tyckte att om hoppade väldigt "flackt" och att jag ville ha henne mer på bakbenen så hon skulle komma upp i luften, 2 svettiga pass senare har vi kommit en bra bit på väg! Jag stod och log hela tiden, vart så himla glad, men nu ska vi fortsätta kämpa för det här så blir det bog väldigt väldigt bra! :)


Den andra filmen från gårdagen när vi hoppar en bana

Sveriges grövsta riv osv på sista hindret, men så går det när man är nonchalant Chivven;)

Träning 12 Februari

Idag hoppade vi bana och det gick bra, vi fortsatte att jobba med samma saker som igår men med lite mer hinder och i "verkligheten". Har inte så mycket mer att säga men här har ni en se värd ;) film!
En till kommer imorgon då uppladdningen krånglar!

Träningen 11 Februari

Vi började med skänkel vikning, volt, rak riktning och tempo växlingar. Chivas var allt annat än koncentrerad och samarbetsvillig och sprang mest med huvudet i taket och höll för öronen om man säger så. Men fick väldigt bra tips av Linda vilket landade i några AHA upplevelser och en fin och svettig häst (hehe). Bra träning iaf och här har ni en video från "banan"

Är nöjd med dagens träning men klockan står på 6 imorgon så jag måste sova, berättar mer imorgon och filmer kommer!


Drar till stallet för att rida snäckan nu:)


en otålig Chivas...


Myser med världens bästa


en favorit bild

image description

Dagen, helgen och så

Är det bara jag som är grymt trött på denhär designen? Det är inte ens någon design längre, har inte ens en header!

Idag åkte jag till stallet med Linnea och vi red ett pass på banan. Efter 5 min när jag skällt lite på Linnea så ville hon inte vara med längre så jag fick hoppa upp och jag förstod henne direkt om man säger så, men jag fick kämpa på ett bra tag och tillslut fick vi lite utdelning iaf, hon släppte till lite då och då men inga längre perioder. Hon har en väldigt låg "plankig" form och jag skulle önska att hon bär sig själv bättre, kommer ner på bakbenen. Men jag får fortsätta tjata på Linnea så löser det sig nog tillslut ;) Sedan red jag chivas också, inte så länge med lite galopp och trav eftersom jag ska träna hela helgen i Rättvik med hästliv siljan, det ska bli spännande!

Innan jag åker imorgon ska jag förmodligen rida snäckan också, så det blir inte så mycket soff sittning imorgon tack och lov!


Två hästar som blivit ridna idag


Så här såg det ut när jag skulle ta in hästarna idag

Tja kommer ni nu:) haha så jävla söt, utbrytarkungen!


en till film från gårdagen

galoppbommar och han är ganska nonchalant och slarvig vilket syns ganska väl. Först hade jag ganska långt avstånd på båda längora men sedan kortade jag på ena, som det är på filmen.


en film från dagens pass

Trav bommar i en lägre avslappnad form


3 inköp jag vill göra under Göteborg Horse Show!



Tisdag kväll

Har precis kommit hem från stallet, red med Linnea idag och red på grusvägen. Tränade mest avslappnade övergångar, alltså osynliga hjälper. Gick bra för oss båda och Linnea fick värsta aha upplevelsen när jag lärde henne ;) Red 1 timme men skrittade en hel del också, galopperade endast i kort galopp medans Linnea travade!

Imorgon lovade mamma att vi skulle åka till ridhuset, blev väldigt glad när hon erbjöd sig, var så länge sen jag fick trimma igenom honom ordentligt, kändes som en sten lossnade från min mage! :)
image description
sist vi var i ridhuset och red ordentlig!

2 bilder med kass kvalité och mycket kläder

dom andra kommer någon annnan dag

Dagen

Red precis ett pass på ängen, inte allt för länge eftersom det var en del snö så blir det puls jobb på köpet! 
Mamma knäppte några bilder men det hann börja skymma så var förberedd på väldigt dålig kvalité!

Färgade förresten håret idag också, är väldigt nöjd!
image description

Gör ett nytt försök

Länken verkar krångla i mitt inlägg om madde, så klicka HÄR!

från mig till chivas

image description

min favorit övning! - upprepande

En övning jag skulle vilja dela med mig av - eftersom jag tycker den är väldigt bra och för att den funkar rikigt bra!

Där jag ritat blått är det sluta som gäller, alltså flytta in bakdelen innanför spåret och sedan försöka galoppera på i ett höre tempo och när du sedan kommer till kort sida ska du korta upp och lägga en liten volt, inte överdriver men så att hästen får sätta sig lite på rumpan och korta sig, sedan går du ut på nästa långsida och gör samma sak.

Jag tycker övningen funkar väldigt bra på lite spända hästar som går högt med huvudet, dom brukar automatiskt slappa av efter ett tag och sjunka ner då sluta är väldigt lösgörande!

Kan användas som uppvärmining, men du kan lika gärna lägga ner ett helt pass på denna övning!


ett litet tips

Tänkte tipsa om en blogg som ni måste gå in på! HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR ska ni klicka.

Det är en kompis till mig som driver bloggen och hon är grymt skön! 
Sen är hon uppenbarligen väldigt duktig när det gäller hästar, hon rider väldigt många olika hästar och det säger ju ganska mycket, lixom ey jag har läst hennes blogg väldigt länge och pratar med henne 24 timmar om dygnet och jag vet fortfarande inte vilka hästarna är som hon rider? haha.
Aja ska inte babbla på så mycket det jag vill komma fram till är att ni kommer inte ångra er om ni går in på hennes blogg!
en gammal bild på 2 stjärnor, madde till vänster och jag i mitten

dom bjuder jag på trots att jag ser ut som en mupp;)

image descriptionimage description

Chivas instoppad i täcken inför en skritt tur i kylan!


Blääää


Bild minne 2011 provridningar


hoppträning 2 februari 2011

Som jag beskrev i föregående inlägg så la jag honom fel dom 2 gånger vi hoppade i galopp (som ni ser här nedan) först en gång långt ifrån och en gång väldigt nära så ha får lösa det själv!
Även i traven satt jag bara still så han fick ta initiativet! :)

Sekvens tagningar

 


Hoppträning

Träningen idag gick helt okej, Chivas är lite nonchalant och lat när det är "låga hinder" så det är mest fokus och engagemang vi jobbar på nu, att han sk vara lite mer på tårna! Vi hoppade lite stuts och så vidare, sånt som han behöver för att komma igång och jobba själv, på slutet hoppade vi ett hinder i trav och sedan någon gång i galopp och där gjorde jag ingenting utan lät bara honom engagera sig och sköt allt själv!

På bilden har du dagens outfit Madde;) gröna ridbyxor med rosa tröja 💜


Bild minne 2011 Chivas V.G.

provridningarna
juni
träning för Lotta Schultz
120 Derby Orsa
whiskey pojken strålar
Harplinge september
Laholm oktober
stilhoppning plönninge

Dagens chivas


RSS 2.0